Нов дълг от 2 милиона лева планира Община Русе

0
Новият дълг е с цел проектиране, доставка и внедряване на система за външно изкуствено осветление в град Русе
Новият дълг е с цел проектиране, доставка и внедряване на система за външно изкуствено осветление в град Русе

Новият дълг е с цел проектиране, доставка и внедряване на система за външно изкуствено осветление в град Русе

След като вчера от Общината обявиха обществено обсъждане за поемане на дълг от 12 милиона лева за асфалтиране на разкопаните от ВиК улици, днес е изпратена нова покана.

Община Русе кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица на 23.12. от 12:00 часа в зала „Св. Георги“, площад "Свобода" № 6, на публично обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен общински дълг с цел проектиране, доставка и внедряване на система за външно изкуствено осветление в град Русе (включително кварталите Средна кула и Долапите), както и система за мониторинг, чрез които да се постигнат икономии в потреблението на електрическа енергия.

Максималната стойност на дейностите по въвеждане на енергоспестяващи мерки (ЕСМ) е до 1 953 179,44 лева с ДДС, като условията за погасяването на дълга са до 5 години, считано от приемане на изпълнението на ЕСМ.

Обезпечаването на дълга е предвидено от заложените в договора реализирани икономии в следствие на инвестицията, финансови средства от местни приходи и обща изравнителна субсидия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Гост
    Който техли заеми, той да си ги връща. Мен питахте ли ме?
  • 4
    6
    Анонимен
    Какъв нов дълг?очаквайте да ви вдигнат данъците на колите и жилищата още.Едно време площада го ремонтира за 11 млн. С циментови плочки нищо че старите не бяха зле и можеше да се остави в автентичен вид .Не е станал по модерно изглеждаш центъра ама проблеми няма
  • 8
    5
    Мм
    Русе никога не е имала толкова слаб и некадърен кмет. Тоз в Нисово да се кандидатира, трудно ще го изберат вече. 4 години нищо не се случи в нашия град! И без кмет да бяхме, резултата щеше да е същия. Остана само да си осъдим собственоръчно ВИК Русе
  • 7
    4
    Kaktus
    Кмете, намали си заплатата, дето я увеличи 3 пъти, намали и любовниците и си изплащай кредити ! Поредните уредени некадърници на пост.Само спите по тези бюра и се събуждате за някоя лична далаверка !
  • 11
    3
    Ефект
    Тоя верно е голям идиот. Срамът за този парцал, ще го носят Хорта "след" него/ Иначе първата му е красавица, за разлика от втората къдрокоска.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари