Нощувката в Обзор става 13 лева на вечер

2
Цените по морето падат с 30%
Цените по морето падат с 30%

Примамливи септемврийски намаления за почивки в страната и в чужбина обявиха представителите на туристическия бизнес в края на лятото.

Хотелиери и собственици на къщи, бунгала и къмпинги се надпреварват за клиенти в последния подходящ за ваканция месец. За да припечелят още малко, те смъкват с много досегашните цени и предлагат различни атрактивни пакети.

Намаленията до средата на септември започват от 10 – 15 % и стигат до 30%, коментират от бранша. Най-големите отстъпки обаче са след 15 септември, когато цените падат наполовина. За третата десетдневка на месеца са предвидени и много пакети в дните около Деня на българската независимост - 22 септември, който тази година се пада в петък, поради което ни предстои дълъг празничен уикенд.

Най-популярните намаления в момента са сред офертите за all inclusive в хотелите с по-висока категория. През септември можем да си позволим по-луксозна почивка, тъй като и хотелите с повече звезди също правят големи намаления и предлагат изгодни пакети.

Така например само през септември е възможен вариантът да отседнеш в 4-звезден луксозен хотел на брега на морето в Златни пясъци и да платиш за двама възрастни и едно дете 132 лв. за нощувка на база all inclusive. Ако децата са две, цената излиза 165 лв. за четиримата. При тази цена чадърът и шезлонгът около басейна и на плажа стават безплатни. Така за 44 лв. на вечер спиш в стая с изглед към морето, ядеш и пиеш по цял ден и може да не похарчиш и лев повече за престоя си.

По този начин е много лесно да се планира семейният бюджет за цялата почивка. Така нареченият лек вариант на all inclusive например включва вода от диспенсър за целия ден, закуска с топли напитки, минерална вода и сокове, обяд и вечеря с наливна бира, вино, български алкохол, а също така и следобедна закуска.

Традиционно по-скъп през септември си остава курортът Слънчев бряг. Там в 3-звезден хотел до средата на септември една нощувка на all inclusive излиза 49 лв. Най-практичният вариант за този курорт предлагат отдаваните под наем апартаменти. В този случай за вечер може да платиш 30 лв., а да приготвяш храната си в кухнята, с която разполага жилището.

На северното Черноморие цените падат с повече левчета в сравнение с южните курорти. Така например в Бяла в 3-звезден хотел на база all inclusive цената за нощувка на човек се смъква до 38 лева.

Колкото по на юг отиваме обаче, толкова повече ще плащаме, защото по-топлият климат привлича повече туристи. Така например в Китен в двузвезден хотел на база all inclusive нощувката излиза 44 лв.

Затова по южното Черноморие се търсят най-вече обикновените стаи със закуска, за които през септември цената варира от 15 до 9 лева.

В Равда например тризвезден хотел предлага двойна стая за 15 лева за човек със закуска до средата на септември. След това цените при добро спазаряване може да са и по 9 лева за човек на вечер.

Хотел с една звезда в любимия на руските туристи Обзор пък предлага нощувка до края на септември за 13 лева на човек. Подобни са и цените в Кранево, където една нощувка излиза 15 лева. Сходни са офертите и за Синеморец, където дават стаите за по 16 лв. на човек.

Къщите за гости и през този сезон са по-евтиният и практичен вариант. Например в по-скъпия юг, в Поморие, може да се отседне в такава къща, като се наеме студио за четирима на цена 37 лева за вечер, т.е. по 9 лв. на човек. Студиото обаче е обзаведено с кухня, така че могат да се спестят и парите за хранене по ресторанти.

В къщите за гости вече се предлагат отстъпки от 50% от редовната цена, а за октомври се очаква стаите им да паднат със 70-80 %, тъй като основният недостатък на къщите за гости е, че повечето от тях са отдалечени от брега на морето и не предлагат допълнителни условия като басейни, сауни и фитнес.

Почивката на планина през септември е един от най-практичните и изгодни варианти. В Банско например 4-звезден хотел предлага двустаен апартамент с напълно обзаведена кухня, с включена закуска и вечеря в ресторанта, тип шведска маса, за 25 лева на човек на вечер.

В цената влизат ползването на закрит и открит басейн, шезлонги, чадъри, халати, фитнес, сауна, парна баня, кафе и чай в апартамента. Многото хотели в града, които са отворени, но имат малко туристи, охотно свалят цените, за да запълнят капацитета си, пише briagnews.bg. Някои от хотелиерите включват в пакетите си и посещение на горещия минерален басейн в Добринище, който обикновено се заплаща от 10 до 15 лева на ден.  

 Най-изгодните оферти както обикновено се предлагат онлайн, атрактивни възможности има и в системата за резервиране с ваучери. Туристическите сайтове всекидневно вкарват нови идеи за известни курорти, чиито услуги сега са оформени като пакети, за да задоволят различните вкусове на клиентите. Потребителите на сайтовете трябва внимателно да преценят кои от включените услуги са им най-полезни и необходими.

Така например, ако през лятото паркингът до хотела струва по 10 лв. на денонощие, сега - в септемврийските пакети, той излиза безплатен. Чадърите и шезлонгите към някои хотели през силния летен сезон се ползват за доста солена сума, но през следващия месец те се прибавят към пакетите за нощувка и храна.

Срещу заплащане в част от хотелите през силния сезон са и някои детски кътове и аниматорски програми за забавление на почиващите. В началото на учебната година обаче децата стават все по-малко по плажовете и за да ги привлекат заедно с бабите и дядовците им, по-предприемчивите управители предлагат и тези услуги като част от пакетните цени.

С ваучери могат да се резервират почивки на ниски цени и в Гърция. Една от съблазнителните оферти за Гърция е на стойност от 485 лв. за човек, в която са включени 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди, транспорт с автобус, гръцка фолклорна вечер, сутрешна анимация (зумба, аеробика и др.), открити уроци по гръцка кухня и
полудневна екскурзия.

Почивката през септември е прекрасен избор за тези, които предпочитат умереното слънце и избягват напрежението от тълпите с ентусиазирани туристи. Цените са много по-евтини, а водата на морето и басейните е все още топла, така че и от двете може да се вземе най-доброто. 

И както съветват най-опитните ловци на оферти - да не забравяме, че никога не е късно да направим най-изгодната си резервация.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари