Норвежка роди бебе човеко-слон?

0
Родителите, Александър и Лола Андерсен, се опитаха да запазят детето си скрито от света
Родителите, Александър и Лола Андерсен, се опитаха да запазят детето си скрито от света

Фалшива новина шокира света:

 „Норвежка жена роди дете, което е наполовина човек, наполовина слон. Много хинди се стичат, за да видят това дете чудо, което считат за превъплъщение на божеството Ганеша.

Родителите, Александър и Лола Андерсен, се опитаха да запазят детето си скрито от света, но снимки заляха бързо индийскиите медии. Норвежката двойка, която се премества в Индия преди няколко години, се превърна в истинска сензация с родения феномен.“

Редица родни и международни сайтове най-сериозно публикуваха този материал, сякаш е ИСТИНА.

Материалът е всъщност сатирична новина, наричан също и „фалшива“, защото пресъздава факти по неверен начин чрез сатирата. „Бебето“ на снимката е всъщност скулптура на австралийката Патриша Пичинини. Тя носи името „Новородено“, а снимката и фалшивия материал са публикувани от сайта  www.huzlers.com.

Бебето хибрид впечатли много журналисти, включително и български, които дословно преписаха или преведоха новината, без дори да се зачудят – това възможно ли е?... И, ако беше вярно, дали нямаше да е сензация по всички възможни информационни канали...че се е родил първият в света човек-слон!

Да, ама не.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари