НОИ променя условията за работа по Механизъм лична помощ в края на месец април

4
Община Русе уведомява гражданите за промените заради предстоящите празнични дни
Община Русе уведомява гражданите за промените заради предстоящите празнични дни Снимка: Dunavmost

Община Русе уведомява гражданите за промените заради предстоящите празнични дни

Община Русе уведомява гражданите за промени в указанията на Националния осигурителен институт, касаещи условията за работа с общините поради предстоящите празнични и почивни дни в началото на месец май.

Съобразно сроковете за обмен на информация за включване в Механизъм лична помощ, НОИ ще може да обработва информацията за сключените или прекратените през месец април 2024 г. трудови договори с асистенти, ако тя бъде подадена към осигурителния институт най-късно до 25 април чрез уеб-базираното приложение от лицата, оправомощени от кмета на съответната община. Въведената до края на работния ден на 25 април информация ще бъде обработена за месец май съгласно установената процедура.

НОИ ще има технологичната възможност да започне превод към Агенция социално подпомаган на сумите за добавки за чужда помощ от месец юни, предвид информацията, подадена в последните три работни дни на април /26, 29 и 30.04/.

Приемът на документи по Механизъм лична помощ ще се осъществява до 25 април включително, като всички документи, приети след тази дата, ще се обработват през месец май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари