Нито Щатите, нито в ЕС някой е гонил наведнъж 70 дипломати на Русия

1
Закъснял и неадекватен ход, който ще укрепи и Борисов, и подготвя ГЕРБ за първа политическа сила
Закъснял и неадекватен ход, който ще укрепи и Борисов, и подготвя ГЕРБ за първа политическа сила

Закъснял и неадекватен ход, който ще укрепи и Борисов, и подготвя ГЕРБ за първа политическа сила

Изгонването на 70 руски дипломати е гаф. Разбира се, че повечето са шпиони, макар да вършат и работата, за която са назначени. И това не е изключение в дипломацията. Но с този ход Петков проваля преговори за правителство и се оказва потенциален партньор за коалиция с ГЕРБ.

Ако го беше направил след като Русия нападна Украйна, щеше да се приеме без сътресения. Сега сме като някакви рекордьори натегачи - нито Щатите, нито в ЕС някой е гонил наведнъж 70 дипломати на Русия.

В поляризираното общество този ход предизвиква скандали и тласка към избори с неясен резултат, на разбиване на анти-Борисов партиите на дребно. Тласка избиратели, гласували за "Продължаваме промяната", обратно при БСП, и към новата партия на ген. Радев. И "Възраждане" ще напомпа мускули.

Закъснял и неадекватен ход, по-точно съвсем не навреме, който ще укрепи и Борисов, и подготвя ГЕРБ за първа политическа сила.

Мнозина се радват и намират добър повод да обвиняват в путинизъм всички, които са разтревожени от този ход. Но вътрешните ни проблеми и съставяне на правителство са по-важни от това да накажем Русия.

Ще го разберем по трудния начин.

Иван Бакалов (Фейсбук)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ifane..
    ПП се готви за ужасяваща коалиция с другия сащнически проект - ГЕ(Й)РБ! ристюфците и ифайло мирчефците са съгласни да се изгради нова коалиция между ПП, ГЕ(Й)РБ и партията на ристюфците! Сънародниците ми явно вече осъзнаха, че про100$ к!р0 и асенчо са откачалки и са агенти/шпиони на урода сащ! Колкото до иван бакалов - айде, бе, човек, нима няма сащнически шпиони в България?! Защо не коментираш зависимостта на България от урода сащ и че България е пълна със сащнически агенти на влияние, пълно е със сащнически НПО-та на цру на урода сащ, пълно е със сащнически шпиони?! Защо не искаш сащническите шпиони да бъдат изгонени от България?! Има и много тЮркски шпиони, но и за тях мълчиш, иване... иван бакалоф от раждането си е българофоб/русофоб...
  • 12
    2
    Хайде, хайде
    ПП се оттече в канала. Идея си нямам, дали изобщо през есента ще прескочат 4%. Единствено ме е яд, че не му стигна времето на дядо КолЮ Събев да направи метро до Щръклево.
  • 13
    1
    Пффф
    Не мога да повярвам, че го казвам /пиша/, но ПП се оказа по тъпа сбирщина и от Герб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари