Нинова: Правителството готви подарък на концесионера на софийското летище

0
От ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите 10 години, заяви лидерът на БСП
От ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите 10 години, заяви лидерът на БСП Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите 10 години

Накрая на 10-годишно управление ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите 10 години, заяви в декларация от името на парламентарната група лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова хвърли нова порция критиките към управляващите заради концесията на летищеСофия“, срещу която опозицията се бори от години и припомни позицията на левицата стратегическите обекти за националната сигурност да влязат в забранителен списък за приватизация.

През месец май 2020 г. концесионерът потвърди ангажиментите си по договора за инвестиции, за работни места и за инфраструктура. Сега имаме въпрос към премиера Борисов – вярно ли е, че въпреки това потвърждение на ангажиментите, Министерският съвет се готви да отложи изпълнението на задълженията на концесионера с 10 години, но не и на правата му? Ако е така, концесионерът ще влезе във владение и ще започне съкращаване на работници. Ще се повишат летищните такси, които ще плащат пътниците“, смята Нинова.

Тя даде за пример заповед на изпълнителния директор на столичната аерогара, издадена през октомври 2020 г. и публикувана на сайта на летището, от която става ясно, че таксата „пътник“ по международна линия се увеличава от 7 на 11 евро. За дете тя става от 3 евро на 5,83 евро. Такса „сигурност“ се увеличава с цели 94,6%, посочи още Нинова.

Така 10 години концесионерът ще печели и няма да направи и 1 лев инвестиции, които са негово задължение по договор. Този случай може да е емблема на управлението на Борисов“, каза още лидерът на БСП. Според Нинова правителството се готви „да направи подарък“ на фирмата-концесионер, отлагайки задълженията ѝ с 10 години. Ето защо тя попита: „На колко малки и средни български фирми отложихте задълженията за 10 години, заради COVID-кризата? На нито една!“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари