Николай Василев: Кирил и Асен бяха против еврозоната

0
Управляват ни леви популисти, каза той
Управляват ни леви популисти, каза той Снимка: bTV

Управляват ни леви популисти, каза той

Държавата през последните години прилича на един заседнал асансьор във всички сфери. Държавата се нуждае от сериозен ремонт, каквато визия традиционно липсва“, каза икономистът Николай Василев в предаването „120 минути“ по bTV.

Той подчерта, че годините от 2019 до 2024 са добри за икономиката. „Можехме и трябваше да имаме излишъци или поне балансирани бюджети“, каза Василев.

Василев добави, че трябва да вървим към балансиран бюджет. „Неголямо перо е съкращение на администрацията. В администрацията към този момент има 12 000 незаети бройки. Какво пречи някой да ги премахне? Ако големите инфраструктурни обекти се построят чрез концесии – магистрали, летища, пристанища, жп обекти и ВиК обекти, няма да има нужда от милиардни капиталови разходи. С концесии може да се построят за един мандат. Управляват ни леви популисти“, каза той.

„Надявам се пенсиите да продължават да растат както растяха през последните години като резултат от по-висок икономически растеж, БВП и по-добра събираемост. През последните две години пенсиите пораснаха рязко, но за сметка на вземане на по-голям държавен дълг, реализиране на рекордни бюджетни дефицити и авансово харчене на парите от Плана за възстановяване за социални цели. Те се похарчиха за пенсии“, заяви Василев.

Според него през последните две години заради погрешната бюджетна политика се е завъртял хаос с това, че дефицитите постоянно са по-големи отколкото трябва.

По думите му целта през 2025 г. да приемем еврото е достижима. „Закъснели сме ужасно с половин поколение. Кирил и Асен, когато бяха служебни министри без никакво обществено обсъждане отложиха датата за влизане в еврозоната от 1 януари 2023 за 2024 г. Защо? Защото бяха против еврозоната. Всички политики, които водеха само отдалечаваха България от еврозоната“, заяви Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Иванd
    Какво евро,ние сме едни ижалки,сега ще станем още по бедни и дрипави!!
  • 4
    3
    Ники
    Щом и тоя боклук излезе от дупката си не е добре
  • 6
    2
    Да така е:
    ...леви популисти жадни за власт ,и пари ,търсещи все повече гласоподаватели с обещанията си за да се закрепят дълго на гребена на властта.Те няма да са последните ,дето гледат да си оплетат кошницата ,а после дори и да се забатачат още повече нещата винаги могат да се оправдаят с нещо ,или с някой.Тези филми са играни ,играни..
  • 5
    1
    Гост
    ,,Николай Василев: Кирил и Асен бяха против еврозоната,,.....Напълно съгласен с това мнение .Не случайно Асен Василев беше заявил ,,С ЛЕВИ МЕРКИ ЩЕ ВЪРВИМ НАДЯСНО ,,.....Още се чудя на тези думи ,как с леви мерки ще се върви надясно .Това ми прилича на приказката ,,НИТО РАК ,НИТО РИБА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари