Николай Слатински: Ректор беше станал съавтор по плагиатство на Венелин Терзиев

1
Мощни сили се опитваха да скрият истината за неговото "научно" остапбендерство
Мощни сили се опитваха да скрият истината за неговото "научно" остапбендерство Снимка: Личен архив

На няколко пъти тук съм писал за този феномен - Венелин Терзиев. Показвал съм и съм доказвал неговото плагиатство в особено големи размери, включително и от мои публикации.

Мощни сили се опитваха да скрият истината за неговото "научно" остапбендерство. Включително задкулисно и двама ректори. Единият от които (слава Богу, вече бивш, му стана съавтор по плагиатство - с каквито се събереш, такъв ставаш).

Даже и сега става дума "само" за дисертации на този уникум в сферата на икономиката. Все още "експерти" от сарайския университет го бранят с гърди на амбарузарата по отношение на националната сигурност, но битката за антиплагиатска правда и свобода продължава!

Впрочем, много скоро ще чуете и за дисертацията на доскорошната служебна министърка Даниела Везиева, за която съм привеждал аргументи и факти тук - също за плагиатство в особено големи размери, направо 100%! Нещо повече, Правителството на Промяната, въпреки обвиненията в плагитаство спрямо нея, я назначи на видно място в управлението на БДЖ. Но вече и децата знаят, че това правителство има невероятен кадрови подбор. Не "пипа" герберството от директор на дирекция надолу, а пък в назначенията си понякога твори абсурди. Жалко, защото постоянно го браня и приятелите ми си мислят, че имам лечен интерес. Не, нямам. И няма и да имам.

По повод на тази дама и нейното назначение по върховете на БДЖ, аз се обърнах с Отворено писмо до премиера - http://nslatinski.org/?q=bg/node/3106.

Но, както казват руснаците - ни ответа, ни привета.

Дължа и държа да поясня, че и двамата - Терзиев и Везиева - не ги познавам лично, може би ако минат покрай мен няма и да се досетя какви титани на науката пресичат пътя ми. Борбата е срещу плагиатите и плагиатството. И тази борба е безмилостно жестока, а понякога дори епична.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари