Николай Слатински: Премиерът и министри уреждат свои хора и чичко-паричковци с РНК ваксини

0
Така е в Джунглата България!
Така е в Джунглата България!

Как е в държавата, справяща се най-добре с вируса, а всъщност превърната от един самодоволен Нарцис в Опашкария, в Джипландия?

Ето пет дребни подробности от пейзажа.

Първата подробност.

За два дни от/с вируса починаха нови 328 души. Предишните две седмици те бяха 879 и 829. Или за 16 дни – 2036 души.

Постоянно приятели и познати ми съобщават печални новини – колега от администрацията починал, съученик на докторант (значи млад човек) починал, талантлива професорка починала, съседка в Перник починала… Като сводка от военни сражения. Пернишките гробища преливат, навлизат в „чужди“ територии, нови и нови кръстове, на тях датата на смъртта – 2020, 2021…, Вирусът убива, не го подценявайте! Но и некадърността на досегашната власт убива. Не я допускайте да припари до властта отново!

Втората подробност.

Позната от едно министерство ми казва – „При нас маса хора се имунизираха с Пфайзер. Глупаци, стадо, скотове, бъркат им в ДНК-то! Аз подобна глупост няма да извърша!“.

А аз си мисля – възрастни, болни, хора с увреждания, крайно нуждаещи се не могат да се имунизират с Пфайзер, забравени са и от Бога, и от Джипкаджията, а тази дама не иска да се имунизира с Пфайзер!

В началото на процеса, през декември още предлагах да има два списъка – на желаещи и на имащи право. И винаги когато някой, който може, но не иска, се откаже, да се дава право на някой който иска, но не може да се имунизира с рнк ваксина.

А сега, когато дните на АстраЗенека са преброени, процесът съвсем ще спре – за простосмъртните ще спре и те ще бъдат наистина просто смъртни.

Третата подробност.

За имунизиране на крайно нуждаещ се възрастен близък човек аз въртя телефони, питам, моля, мобилизирам всички свои контакти, обаждам се на хора, на които някога съм помагал в жизнено важни усилия, а те сега са с власт. Нула! Ни вопъл, ни стон.

Един от тях ми каза – не мога, братко, разбираш ли – няма рнк ваксини! Натискът от хора на власт, от хора с големи пари, от бизнесмени е колосален. Който можеше, с власт, с пари, с връзки, с втори и трети начини, имунизира цялата си рода – и здрави, прави, и млади, и студенти, и спортисти, пращящи от сила. А фирмите – те са си в правото да бъдат агресивни до безпредел – натискът от тях е силен. Имам чувството, че премиер, министри само това правят – уреждат свои хора и чичко-паричковци с рнк ваксини. Затова няма за обикновените хора. Да духат супата обикновените хора, те са наказани дори само с това, че са обикновени! Така е в Джунглата България!

И това ми говори нормален човек, не свирепо властово псе, мразещо простосмъртните…

Четвъртата подробност.

Мой млад роднина ме пита мога ли да помогна на баба му и дядо му с Пфайзер или Модерна, защото са в малко градче и няма кой да ги обслужва, сами си пазаруват, сами си ходят при личния лекар.. Не, не мога, казвам му. А той – вопИ: Мамка му и държава, това не е държава, това е всичко друго, но не държава! Моят шеф ни подкара едва ли не под стража, под строй и ни имунизираха с Пфайзер. Той го уредил и който не иска да се имунизира, да си обира крушите! Аз му казах – може би ние с брат ми като млади хора да отстъпим ваксините си на баба и дядо, те са крайно нуждаещи се!? А шефът ни вика – това да не е благотворително дружество, това е борба за оцеляване, а оцеляват най-силните и безпощадни животни. От тази гледна точка баба ви и дядо ви са мърша, най-долу в хранителната верига!

Петата подробност.

Срещам пред местното ДКЦ приятел, с когото все се каним да си говорим какво да правим (аз какво да правя) след като след два месеца ме изритат на заслужен отдих, макар че и този семестър студенти ми пишат колко са впечатлени от лекциите ми и как ще съм им липсвал от следващия семестър. Както и да е, не за това ми е думата. Приятелят казва – дай да влезем тук при личния лекар на мама за едни лекарства. Ок, влизаме.

В тясно помещение, без места за сядане за всички, кабинети на трима лични лекари. Слава Богу, пред личния лекар на приятеля чакат 2-3. И хората се тълпят в тясното пространство, кихат си и си кашлят един на друг.

Приятелят ми се оплаква, че техният личен лекар бил голям темерут и юни ще го сменя. А пред кабинета на третия личен лекар – много хора. Мила медсестра ги строява на групи „заради флакона“. Те малко роптаят, особено възрастните, но се строяват чинно и в строга редичка. Питам какво става!? Казват ми – тук ще ни ваксинират с Модерна.

Милата медсестра хуква нанякъде. Аз я пресрещам около регистратурата и си изяснявам случая. Тя не е медсестра, а сестра на личния лекар. Той отивал рано, преди 5.00 да чака и взимал флакони (абсолютно законно!) с Модерна. Понякога тя отивала да чака. И имунизирал свои пациенти „най-редовно“. Защото отговарял за тях. А други лични лекари не искали да се занимават с ваксиниране, били се превърнали в чиновници, в бюрократи, изпитват досада от досадните болни хора..

Не знам какъв е случаят, но го видях с очите си. Нито личният лекар на майката на моя приятел, нито личният лекар на моята майка са си мръднали пръста (да не кажа – задника) за ваксини, а ето този личен лекар се трепе от сутрин до вечер, пред кабинета му хора, тълпят се, мрънкат, но си чакат ред, сестра му им обяснява, че не може да отворят по всяко време флакона, трябва да се съберат под брой и под строй нужните на количество хора и …

Бяхме там около 30-40 минути, видяхме как пред другите два кабинета на лични лекари възрастни хора се задушаваха, молеха се да върви по-бързо чакането, тръгваха си съсипани от умора, а въпросният личен лекар и милата му сестра си имунизираха своите пациенти с Модерна и с очите си виждах как тези хора първо мрънкаха и недоволстваха, че са дошли, а трябва да чакат да се съберат нужния брой хора, но после си натискаха рамената с памуче и бяха доволни – Хайде на хаирлия да е!

Та и от личния лекар си зависи, убедих се от мястото на събитието.

А най-вече от властта.

Затова досегашната власт не трябва да бъде допускана да припари до властта!

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари