Николай Събев потвърди, че през юли ще има фериботна връзка между Русе и Гюргево

0
„Войната доказа, че ние сме на прав път. Сега е моментът да инвестираме в инфраструктура“, смята транспортният министър
„Войната доказа, че ние сме на прав път. Сега е моментът да инвестираме в инфраструктура“, смята транспортният министър Снимка: Министерство на транспорта

"Събитията с войната в Украйна показаха, че правителството е имало много вярна стратегия за това да отворим повече транспортни връзки, нашата транспортна свързаност да бъде по-добра със съседните държави"

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на участието си в един от дискусионните панели на срещата между бизнеса и правителството, организирана от „Капитал“, предаде БТА.  Той даде за пример предстоящото възобновяване на фериботната връзка между България и Румъния при Русе, която се очаква да заработи през юли т.г., за да облекчи преминаването по „Дунав мост“.

„Войната доказа, че ние сме на прав път. Сега е моментът да инвестираме в инфраструктура, смята транспортният министър.

Вече са налице проблеми във веригите на доставки. Много застрахователи не искат да носят отговорност с полиците си за чартъри, касаещи товарене и разтоварване на кораби в Черноморския басейн. Именно заради това от 2-3 седмици работим много активно върху алтернативни вериги на доставки“, посочи министърът.

Той допълни, че един от възможните варианти е морският транспорт да приключва на друго място, например Гърция.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    9
    до Лъжлив Съби:
    А фериботът от пристанище Красен ли ще тръгва? Че те, хората от това село, останаха без никакъв транспорт до големия град, благодарение на *усилията* на правителството...
  • 8
    8
    До шести
    Полети има когато преименуват летището от летище Щръклево на летище Нисово. Няма да излагаме кмета де
  • 5
    7
    Нахалост
    Нахалост господин Събев, на селяка не му трябва ферибот, не му трябва мост, не му трябва комуникация. Дай му тарла и да се блъска за олио. Да се покаже какъв бааит е и как може да блъска вързастните жени и да мачка мъжете с бастуни. Как няма да са празни селата, като градът е пълен с тях. Но те са вече ЕНТЕЛЕГЕНТИ - смениха москвича и черваната лада с опел, даже ако майка му и баща му са гледали прасета - даже има Ауди А3. Мощни колони, колата се тресе от долна чалга и той е покорител на града. Опера ли - това какво беше, яде ли се, пие ли се Театър - аааааааа, онова там до Хепито ли, - ТЦЪ - СКЪПО Е, А И ПОРЦИИТЕ МАЛКИ Летище ли - мале колко алуминий има по тези самолети, за това е съгласен. Това е Русе 2022 година.
  • 6
    6
    вЕрвайте му
    То и през февруари щеше да има полети Русе -София ама....
  • 3
    5
    по точно г-н Лъжлив Съби ще се...
    .................
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари