Николай Събев: Подал съм сигнал за скандала на "Дунав мост"

2
Не е достойно едно такова поведение на българската граница. Това няма да се получава повече, обещавам ви го, заяви в Русе министърът на транспорта
Не е достойно едно такова поведение на българската граница. Това няма да се получава повече, обещавам ви го, заяви в Русе министърът на транспорта Видео: Русе Медиа

От АПИ информираха, че по случая е започната проверка и е образувано дисциплинарно производство

Аз съм подал сигнал към компетентните органи и ще се погрижа да видим този резултат. Всъщност не е достойно едно такова поведение на българската граница. Това няма да се получава повече, обещавам ви го“.

Това заяви в Русе министърът на транспорта Николай Събев по повод скандалното видео със служител на БГ тол на Дунав мост, предава Русе Медиа. Въпреки че БГ тол е към АПИ, а Пътната агенция – към регионалното министерство, Събев е бил информиран още вчера за скандала и е сигнализирал колегите си от съответните институции.

От АПИ пък информираха, че по случая е започната проверка и е образувано дисциплинарно производство. БГ тол са били информирани от молдовския гражданин за скандала и са му изпратили отговор с извинения. „Ръководството на АПИ не толерира подобно поведение от своите служители , които са в разрез с етичните норми и кодекса за поведение на служителите на АПИ, и ще приложи цялата строгост на нормативната уредба“, заявиха от Пътната агенция.

Николай Събев коментира и темата за БДЖ и освобождаването по негово искане на управителя на „БДЖ-Пътнически превози“. „Причините са лоши финансови резултати и обръщението ми към всички ръководители на държавни предприятия и ведомства, които имат лоши финансови резултати, лошо качество на работа и потребителите не са доволни от тяхната работа – няма нужда да ме чакат аз да поискам техните оставки. За оздравяването на БДЖ – вижте, когато отидете на лекар, той първо ви преглежда и съставя диагноза. Още нямам диагнозата. Имам само симптомите, но трябва да вляза в кухнята“, каза още Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари