До вторник ще станат ясни резултатите от проверката по скандала с БГ ТОЛ

1
Това обяви Гроздан Караджов
Това обяви Гроздан Караджов Снимка: БНТ

"До вторник ще станат ясни резултатите от проверката по скандала с БГ ТОЛ."

Това обяви за "По света и у нас" по БНТ регионалният министър Гроздан Караджов.

Той се ангажира да бъде безкомпромисен към нарушителите на закона. Днес той се срещна с граждани и изслуша техните проблеми в рамките на първата си отворена приемна . Вижте и подробностите.

"Още вчера съм реагирал със своя заповед, в която на първо място бих искал да се провери, защо по подобен арогантен и така безпрецедентно груб начин се е отнесъл служителят на БГ ТОЛ в случая към чужд гражданин. Поискани са му обяснения и в понеделник изтича законовия срок, в който той трябва да ги предаде", заяви Гроздан Караджов.

По думите му решението за този тип поведение ще бъде категорично, след като бъдат получени обяснения.

"Повече ме притесняват други моменти в този сигнал. На първо място защо, според сведенията на заявителя, е имало искане за кешово плащане и най-вече дали тези кешови плащания отиват в бюджета или в джоба. Така че, това е описано в моята заповед, като специален момент за обследване - има ли корупция. На трето място ме интересува дали броят на влезлите товарни автомобили съответства на броя платени толове", допълни Гроздан Караджов.

Според него това е може би най-обезпокоителната страна на този сигнал.

"Ако се окаже, че има драстично разминаване между влезлите автомобили, примерно посока Турция през Русе за Румъния, както и в обратна посока през русенското КПП и събраните тол такси, това вече ще бъде много лош сигнал за АПИ. Ще има много сериозни мерки от моя страна", каза още регионалният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари