Николай Събев: Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията

0
Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, посочи транспортният министър
Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, посочи транспортният министър Снимка: Областна администрация - Русе

"Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на работна среща на заинтересованите страни по проекта за градска железница в Русе"

Това заяви министър Николай Събев на среща със сдружението на бившите областни управители на Русе. Домакини на срещата бяха областният управител Анатоли Станев и неговият заместник Людмил Христов. Анатоли Станев декларира категоричната си подкрепа за инициативата и заявиха, че това би улеснило значително транспорта на работещите в Източната промишлена зона.

„Крайно време е държавата да застане по-ясно зад стратегическите проекти, които са в полза на обществото. Мисля, че пускането в експлоатация на подобна железница ще реши много от транспортните проблеми в региона“, каза Станев. В срещата участва и парламентарният секретар на Министерството Синан Хебибов.

„Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища и от тази гледна точка проектът за градска железница има моята подкрепа“, заяви по време на срещата министър Събев.

Идейният проект за градска железница е одобрен от експертен съвет на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, информираха представители на сдружението. Той предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура, като е необходимо да се изградят още 1000 метра железопътна линия.

Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, като целта е едновременно да започне строителството и да се подобряват инфраструктурните връзки със съседните страни. В това увери министър Николай Събев. Затова е необходим и втори мост при Русе, за да има високоскоростен влак Букурещ – Русе – София, добави той. Министърът бе категоричен, че тези планове трябва да се развиват в синергия, не само от едно министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Втрещен
    Ама тоя дядо наистина е изключително тъп. Да бе, тъп е! Остави как си е направил милионите от Украйна, там историята е знаем, която започва от ПЖИ-то. Какъв бърз интернет бълнува тоя? Колко по бърз? В момента всеки мобилен оператор ти позволява скорости които ти покриват всякакви нужди. А глупотевината за градска железница е колосална. Докъде ще ме води тая железница в 50-хиляден град? До общината ли?
  • 8
    1
    daskal
    Това "ще започне" е очарователно! То наистина е някакво необозримо бъдеще. Сякаш никой не вижда и не разбира какви са главните причини Русе да обезлюдява. Демографията циганите скоро ще я оправят. С тях какво ще правим?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари