Николай Радулов: Ще се засилят терористичните действия в Европа

0
След миграционната вълна през 2014 г. в Европа има много мюсюлмани и те автоматично са на страната на „Хамас“, коментира проф. Радулов
След миграционната вълна през 2014 г. в Европа има много мюсюлмани и те автоматично са на страната на „Хамас“, коментира проф. Радулов Снимка: БГНЕС / архив

След миграционната вълна през 2014 г. в Европа има много мюсюлмани и те автоматично са на страната на „Хамас“, коментира проф. Радулов

Израелското военно командване предостави видео- и аудиозаписи на разговори след изстрелването на ракетата. Мястото на изстрелване е от гробище, близо до болницата. Тук е несъмнено кой стои зад това. Така коментира атаката по болница в Газа проф. Николай Радулов, преподавател и експерт по антитероризъм и национална сигурност, в ефира на bTV.

„Нормалните хора разбират, че по никакъв начин, когато има военни действия, Израел не биха направили такъв удар. От друга страна, случващото се в ивицата Газа води до подозрение по отношение на всеки жител на ивицата. Тактиката на „ Хамас“ е да се укрива в частни домове и така прави съучастник всеки живущ там“, обясни той.

Той заяви, че има обичай щабове на такива терористични организации да се изграждат под полеви болници. „Ясно е тук, че няма причина Израел да бомбардира болница и да настрои срещу себе си света. Това е изгодно на „Хамас“, така набедява Израел и прекъсва възможности за бързи преговори за примирие. Живущите нямат избор, освен да се солидаризират с „Хамас.

„В Европа, след сериозна миграционна вълна през 2014 г., има много мюсюлмани. Те автоматично са на страната на „Хамас“ и на мюсюлманите. Ще имаме засилващи се терористични действия, опити за терористични организации и „вълци единаци“, предупреди той.

По думите му хубаво е да се проявява внимание и интерес към начина, по който такива терористични формации съществуват въобще и се прикриват. „Това е неофициалната официална власт на Газа – взима данъци, ръководи животи. Именно „Хамас“ е в изгодна позиция от случилото се. Това засили съчувствието към хората от Газа. Не се съмнявам, че ще бъде осигурен хуманитарен коридор, но е интересно как ще бъдат пропускани хората през него, защото има идея да се пропускат само чуждестранни граждани.“

„Тази военна операция, независимо от техническото превъзходство на Израел, ще даде много жертви и от двете страни. Ядрото на „Хамас“ обаче ще остане и вероятно може да се премести другаде, откъдето да дава команди. Иран, Техеран, всички арабски страни са им съюзници“, каза още той.

Според него либералното отношение е въпрос на политики, но специалните служби не могат да бъдат либерални, те трябва да пазят националната сигурност. „Засега у нас няма пряка опасност. Косвената е налице, сигурен съм, че до една-две седмици ще се засили рязко мигрантския поток. Президентът дали е направил Консултативен съвет или не, няма значение. Имаме вече напрежение, имаме сериозни проблеми в сигурността, отговорността е на службите и изпълнителната власт.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари