Николай Радулов от "Има такъв народ" обясни защо се отказва от депутатско място

0
Радулов прогнозира нови избори
Радулов прогнозира нови избори Снимка: Труд

Избраният депутат от "Има такъв народ" Николай Радулов днес се отказа от мястото си в бъдещия парламент

"Защото цялата тази работа ще продължи 3 седмици и ще се занимават с Изборния кодекс, по който аз не съм експерт. След това ще има служебно правителство" - така избраният за депутат от "Има такъв народ" Николай Радулов обясни пред "Дневник" защо днес се отказа от мястото си в бъдещия парламент.

Той заяви, че няма никаква интрига, нито скандали с ръководството на партията, на която остава член. Нямал и никаква информация какво смята да предприеме ръководството й, което до този момент не е коментирало бъдещите си действия.

Радулов обаче прогнозира, че ако Слави Трифонов приеме мандат за съставяне на правителство, ще излъже избирателите си, на които е обещал да няма нищо общо с партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС.

И трите обаче вече заявиха готовност за подкрепа на бъдещ кабинет на Трифонов.

Отказалият се депутат предположи, че съвсем скоро ще има нови избори. "Ще излъжем избирателите си, ако приемем мандат за кабинет. Няма да можем да изпълним нищо от това, което им обещахме", каза той. Според него да се състави правителство от трите анти-ГЕРБ формации е невъзможно и проблемът е подкрепата на статуквото. "Ще трябва да опитваме отново и отново и да изпълним волята на хората, които гласуваха за нас", каза Радулов.

При бъдещи избори той щял отново да влезе в листите на "Има такъв народ". Дотогава щял да използва времето си да поработи върху програмата и по-точно как ще става цифровизацията в сектор "Сигурност".

Радулов, който е бивш секретар на МВР в правителството на Иван Костов и професор по национална сигурност в Новия българския университет, беше сред експертите, представени официално от ръководството на "Има такъв народ" в края на февруари. Той беше посочен като водещ експерт в сектора по вътрешна сигурност заедно с бившия офицер от НСО Светлин Стоянов и експертът по сигурност Николай Бойчев. Радулов акцентира върху ревизия на МВР и специалните служби, както и пълна проверка на дейността, финансовото състояние и наличните ресурси за последните 10 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари