Николай Радулов: Много е вероятно Иван Гешев да не изкара мандата си

1
Това прогнозира проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност
Това прогнозира проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност Снимка: БГНЕС

Много е вероятно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията "Има такъв народ". Радулов ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени в понеделник, 7 юни.

Радулов посочи, че в програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР. Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите. Действията на прокуратурата Радулов оцени като от времето на Вишински (генерален прокурор на СССР от времето на Сталин - бел. ред.).

"И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона "Магнитски". ... Получава се куриоз - чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство", заяви Радулов. И прогнозира, че че има нови санкционирани българи. "Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли", каза той.

През седмицата служебният вътрешен министър Бойко Рашков отказа поканата на главния прокурор Гешев за работна среща, припомни Сега.  А напрежението между МВР и прокуратурата стигна връхна точка покрай оплакването на министъра, че прокуратурата атакува министерството и саботира проверката дали политици от опозицията са подслушвани незаконно преди изборите през април. Протестите с искане за оставката на Гешев пред Съдебната палата се възродиха и станаха масови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари