Николай Радулов: Изстрелът, убил полицая на границата, е даден от наша територия

4
Бившият секретар на МВР се съмнява в тезите на задържаните за престъплението братя
Бившият секретар на МВР се съмнява в тезите на задържаните за престъплението братя Видео: NOVA

Според него отчетените, преминали границата, са само установените, но най-вероятно има минимум още толкова всяка година

Изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е видял нарушителите. Това е моето предположение. Отчетените, преминали границата, са само установените, но най-вероятно има минимум още толкова всяка година. Така в "Офанзива" по NOVA бившият секретар на МВР Николай Радулов коментира случая с убит български полицай на българската граница с Турция.  

"Доколкото разбираме от описанието на двамата братя, отговорни за убийството на българския полицай, са първобитни, неграмотни хора. Подозира се, че имат психически заболявания. Системно са без пари, вероятно с намерения да грабят бежанци. Вероятно срезът в оградата не са отскоро", заяви той. 

Няколко неща го карат да се съмнява в техните тези. "Едното е, че идеята, че двамата са стреляли от турска територия. След като става дума за ловна пушка със сачми, вероятно стрелбата е била от близо. При следствен експеримент ще стане ясно, в зависимост къде са гилзите. Автоматичното или полуавтоматичното оръжие изхвърля гилзите по един начин, докато при ловните пушки се изхвърлят на по-близко разстояние", обясни Радулов. 

Според него Демерджиев се опитва да действа ефективно. "Прави се грешно заключение - че границата веднъж направена, си стои така. Всъщност тя е 240 км, което значи, че ако се работи поетапно, като стигнем до последния етап, трябва да започнем отново. Притеснен съм, защото не просто патрулирането би довело до добра комуникация, а съвместни тренинги", подчерта той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари