Николай Костов: Електронните рецепти са създадени да събират ценна информация

0
Може да се правят научни изследвания върху тези данни, заяви председателят на Асоциацията на собственици на аптеки
Може да се правят научни изследвания върху тези данни, заяви председателят на Асоциацията на собственици на аптеки Видео: NOVA

Може да се правят научни изследвания върху тези данни, заяви председателят на Асоциацията на собственици на аптеки

Електронните рецепти не са направени, за да бъде по-лесно на лекарите. Създадени са за събиране на много ценна информация, свързана със здравето на хората, която е национална ценност. Може да се правят научни изследвания върху тези данни”. Това заяви Николай Костов председател на Асоциацията на собственици на аптеки в „Интервюто в Новините на NOVA“.

Ако има прекъсване на интернет, временно няма да може да се издаде електронна рецепта. „Обикновено такива проблеми се случват за някакви минути, но няма нищо фатално”, каза Костов. Той уточни, че всяка рецепта има срок на валидност 6 месеца и е добре човек да си записва кога са му издадени, за да улесни изпълнението ѝ в аптеката.

Очаква се до края на годината всички рецепти да се издават по електронен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Анонимен
    Държа да имам хартиена рецепта в ръцете си, за да проследя дава ли ми се всичко, което е предписано или с част от лекарствата се правят далавери ( имам право да се съмнявам).
  • 9
    10
    До Отегчен
    Защо да е така? Не сме ли си и дома? В нашият двор? На нас ли трябва да ни е удобно или на търговските интереси и джобове? Отнемат право на избор.Искам електронна,електронна.Искам на хартия,на хартия.Искам и двете,моя си работа,какъв им е проблема.Само Йерусалимски напеви и въжделения.са важни в тази държава и са приоритет,а човекът,родил се тук и съхранил се кой знае как по чудо през последните 600 години най вече? Нищо че ни има.като държава 1300 години.Има много народи и етноси по света и малко от тях имат държави,а ние я имаме и все я поставям в услуга и удобство на някакви.хора "да им е удобно на тях", а на нас кога ще ни е добре ТуК ? Губим си държавата,губим си земята и изконните бащини,правата.
  • 6
    9
    Отегчен
    Положението не е чак толкова безнадеждно. Всеки от нас има познат доктор или фармацевт, който може да го консултира, кои са генеричните, съответно по евтини аналози на предписания антибиотик. А Гюргево е само на 5 км. Подозирам, че скоро ще има и групи из социалните мрежи за обединяване на поръчките. Какъв е проблемът бакшиш да си пътува един път седмично до аптека в Румъния.
  • 9
    8
    zamislen
    Изглежда има счетоводни неясноти между предлагащите и изпращащите , между тях е пациента.Той не е човек,а инструмент.Да се оправят с бакалски тефтери.
  • 10
    7
    Гледам
    Влизам за преглед.Бели манти с лого на фирма произеждаща лекарства или конкретното.Рецепти с реклами изрисувани от проспан до левофлоксацин.По стените и вратите реклами на фармац.компании щедро предлагащи химията която ще ни спаси и с дълъг живот дари.И точно,това лекарство и точно от тази аптека? Докога? Ама точно в тази лаборатория,а в Бг. са над 60 с различни стандарти някой.Парламент.мълчи.Омбудсман тоже.Съюз на лекарите е без коментар,а в тишина.Здравна каса плаща.Какво става в Бг.?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари