Николай Габровски: Вратите ще бъдат отворени към всички

0
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС подчерта, че ще търси подкрепа от всички партии за съставяне на кабинет
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС подчерта, че ще търси подкрепа от всички партии за съставяне на кабинет Снимка: БТА

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС подчерта, че ще търси подкрепа от всички партии за съставяне на кабинет

Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в различните области, обясни пред журналисти визията си за управление номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС Николай Габровски, след като получи от президента Румен Радев първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, предаде БТА.

Той каза, че все още не е готов със състав на кабинет. Но подчерта, че ще търси подкрепа от всички. Да се премине към диалог, към общи допирни точки, ще е целта на кандидата на ГЕРБ-СДС за премиер. Габровски добави, че вратите ще бъдат отворени към всички, ще се говори с всички и ще се търси професионализъм. Разговорите започвали от днес.

Той изрази надежда, че изборът за него като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката, защото чисто политическото говорене не води до нищо.

Страхувам се обаче, че България е на кръстопът на твърде много кризи - икономическа, социална, енергийна, мигрантски натиск, и една от водещите причини за това е политическата криза - това трябва да спре по някакъв начин, отговори Николай Габровски на въпрос защо е приел номинацията. През последните години съм получавал много покани за две неща - да работя в чужбина и да вляза в политиката - винаги досега съм отказвал, беше краткият му коментар на въпроса от кого е получил покана да бъде кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари