Николай Габровски: Няма време! Очаквам пълна подкрепа от всички политически сили

0
Третият мандат ще създаде условия да се говори за задкулисни договорки, смята кандидатът за министър-председател
Третият мандат ще създаде условия да се говори за задкулисни договорки, смята кандидатът за министър-председател

Третият мандат ще създаде условия да се говори за задкулисни договорки, смята кандидатът за министър-председател

Кандидатът за министър-председател с мандат на ГЕРБ проф. Николай Габровски очаква пълна подкрепа от всички политически сили. Това заяви самият той след срещата си с президента Румен Радев, в която представи структура и състав на Министерски съвет, предаде NOVA.

“Част от тези лица може би няма да бъдат познати на широката общественост. Причината е, че това са хора, които са високи професионалисти от своите области. Всички те са минавали през различни стъпала и са били на високи управленски нива, така че имат значителен опит. Всички са без ярка политическа окраска и без ярка партийна принадлежност. Това са едни наистина работещи експерти, които, ако имат възможност да заработят заедно, ще изведат България от кризата. Всички имена съм ги избрал независимо и по съвест”, заяви след срещата проф. Габровски.

Той бе категоричен: “Няма време! Тук не става дума за абстрактна криза. По редица изключително важни въпроси за държавата, решение трябва да се вземат в следващите месеци. Влезем ли в каскада от нови предсрочни избори, ние със сигурност ще загубим. Няма как без работещ парламент тези решения да бъдат вземани и България да продължи напред”.

“Ако изпуснем този срок, голяма част от тези проблеми няма да могат да бъдат решавани за дълъг период от време. Ще изгубим достъп до средствата, ще имаме изключителни репутационни щети. Време е да се обединим около работещи и ясни концепции”, допълни той.

По думите му има 7 точки, около които могат да се обединят партиите. “Само една политическа сила има нещо против”, каза Габровски.

“Тези точки са добре приети от всяка една от политическите сили. Те са от значение за избирателите на политическите сили, те са добри за хората, които не са се явили да гласуват на избори. Очаквам пълна подкрепа от всички политически сили”, допълни още кандидат-премиерът.

Кандидат-премиерът отказа да даде срок на своя проектокабинет. Той бе категоричен, че ако не бъде съставен кабинет с първия мандат, страната ни ще влезе в нова поредица от избори следващата година.

“За мен третият мандат не е опция. За него остават съществени неясноти на кого ще бъде връчен и как. Третият мандат ще създаде условия да се говори за задкулисни договорки и договорки между партиите. Потенциалният старт на правителство с третия мандат може да бъде обременено от неща, с които аз не искам името ми да се свързва”, заяви той.

“Гарантираме нашата пълна подкрепа в пленарна зала. Той имаше пълната ни подкрепа да прави своя свободен избор на професионалисти. ГЕРБ направи своя избор да постави интереса на държавата над партийния. Народното събрание традиционно е арена на сблъсък. Хората искат консенсус, искат да свършим работа”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Българин да се наричам - първа...
    Ей, много ви бърка президента..някъде. Все ви пречи, все сте недоволни. ГРОБ бяха недоволни от него, "коалицията" беше недоволна от него и продължават да го хулят, все той им е крив. За мен лично, това говори че човека си върши работата като президент, а тя е най вече да бъде коректив на останалите "власти". Жалко че всички "политици" в България на са като него. Ако бяха, нито предсрочни избори щеше да има нито нереализирани кабинети. Обаче няма как да стане нали? Винаги трябва да има някакви работещи за някой друг извън България нали? 32 години не се ли нагледахте на тези циркове и театри? Изобщо някой интересеува ли се от бъдещето на България, ил то не е важно? Явно за повечето пишещи тук е по - важно "партноьорите" да са доволни. България - кучета я яли. Само че за мен лино не е така. За мен е важна България и нейното бъдеще, а не интересите на този или онзи. Затова и пиша този коментар. Омръзна ми от мекерета, и явно не само на мен, щото 40 - ина процента избирателна активност означават нещо и означават не от вчера, или дори не от 10 години...
  • 6
    6
    Недоумяващ
    Как очакваш пълна подкрепа д-р Габровски?В проекта за правителство са хора на президента,на ДПС и на ГЕРБ!За какво да те подкрепят останалите?
  • 15
    5
    Песимист
    Д-р Габровски,вие най добре знаете,че в бързината се допускат грешки!Като хирург,допускате ли това,бързате ли да свършите операцията,че няма време.За къде да бързаме,ние толкова много загубихме.Не се поддавайте на манипулации и не се опитвайте да ни манипулирате,краят на света не е дошъл.
  • -4
    4
    До 2
    До 2: сащ са сатанисти! Всичките сте сащнически подлоги, вие сте шпиони на сащ!
  • 0
    3
    сащ са сатанисти
    Габровски, излезте с парламентарна позиция, че отхвърляте еврото завинаги, и ще имате подкрепа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари