Николай Денков: Срещата с ГЕРБ - СДС беше полезна, проблемът е в доверието

0
Днес не беше спазено джентълменското споразумение да бъде избран председател на правната комисия, заяви той
Днес не беше спазено джентълменското споразумение да бъде избран председател на правната комисия, заяви той Видео: БНТ

Кабинет на ГЕРБ няма да подкрепим, но е възможно развитие във втория мандат

"Срещата беше много полезна в няколко отношения. Видя се това, че имаме общи приоритети и цели, но се видя и ясно, че дали те могат да бъдат постигнати по начина, по който предлага ГЕРБ, е напълно неясно. Основният проблем е, че липсва доверие между двете политически сили и има причина за тази липса на доверие." Това каза в "Още от деня" по БНТ академик Николай Денков от ПП - ДБ след срещата на политическата формация с номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Денков каза, че за липсата на доверие е даден примерът от днес, че не е спазено джентълменското споразумение да бъде избран председател на правната комисия. За него друг пример е и това са дебатите по управленската програма, която в единия ден всичко по нея е било наред, вторият ден от ГЕРБ са казали, че не е достатъчно добра, а на третия ден са я пратили до други политически сили, все едно е обща. Заяви, че за да се изгради доверие, трябва да се мине през много стъпки.

Според Денков за парламентарно взаимодействие може да се говори само по гласуването на законите и всичко свързано с решенията на МС, но това не означава общо правителство.

"За момента нямаме промяна по нашето решение. Поехме като ангажимент с информацията от днес да минем през нашите национални съвети. Но се съмнявам, че би могло да се вземе бързо решение, което да променим това, което имаме в момента. Но трябва да стоим отворени в търсене на решения в рамките на нашите ограничения. Не можем да подкрепим първия мандат това е ясно, но може да се търсят решения по втория мандат", каза академик Денков.

По думите му в момента изцяло е топката в полето на ГЕРБ, които имат първия мандат. От ПП-ДБ имат готовност, ако решат, да търсят развитие във втория мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари