Николай Денков: По-добре по 50 лева на месец за пенсионерите, отколкото коледни добавки

4
Министър-председателят коментира в Благоевград заявката на Асен Василев, че няма да има бонус към пенсиите
Министър-председателят коментира в Благоевград заявката на Асен Василев, че няма да има бонус към пенсиите Снимка: БТА

Министър-председателят коментира в Благоевград заявката на Асен Василев, че няма да има бонус към пенсиите

"Този разговор не е приключил, първо, защото трябва да видим изпълнението на бюджета. Това, което знаме е, че министърът на финансите го казва като принцип. Затова, че е много по-важно да се повишат пенсиите, така че да има средства през цялата година, отколкото да им се дава веднъж годишно".

Това заяви министър-председателят Николай Денков в Благоевград по повод заявката на финансовия министър Асен Василев да няма коледни надбавки за пенсионерите, предаде "Фокус".

"Представете си за 12 месеца, ако вие давате по 50 лв. на хората, то това са 600 лв., които те получават през годината. Другият вариант, с който сме свикнали, реално вие не им давате тези 50 лв. ежемесечно, давате им 50 лв. еднократно. Те изглеждат щастливи, защото са получили 50 лв., вместо да получат 600. Това е, което той не харесва в тези бонуси. Нека видим изпълнението на бюджета и тогава ще коментираме", каза още премиерът.

По темата за членството на България в еврозоната Денков заяви, че правителството изпълнява своя план, както е заложен. Премиерът обаче не скри притесненията си по отношение на покачващата се инфлация

"По отношение на изпълнението на това, което се очаква от държавата, то ние сме убедени е че всичко върви по план. Единственият въпрос е колко ще бъде инфлацията. Пак казвам България има толкова нисък дълг, спрямо БВП, нисък дефицит и е съвсем нормално този дефицит от 3 % да се гледа с уважение, ако го сравним с други държави. Надявам се 1 януари 2025 година да сме вътре в Еврозоната, работим много активно", заяви той.

Той комнетира и темата "Шенген": "Това, което успяхме да направим през последните месеци, е допълнително да укрепим защитата на външната граница на Европейския съюз, да развием две звена, които се развиват на международно ниво. Едното е свързано с международната престъпност и организаторите - тези, които плащат на трафикантите".

"Тези усилия са много добре оценени", категоричен бе той.

По думите му външната граница на Европейския съюз е много добре охранявана, той благодари и на турски власти за доброто сътрудничество. Според Денков влизането на България в Шенген, ще направи целия Европейски съюз по-сигурен.

"България в това отношение не представлява заплаха за Европа. Трябва да отбележим много доброто сътрудничество с турските власти. В момента нашата граница е много добре защитена. Това е необходимо условие. Това, което по-скоро би попречило е че част от държавите имат вътрешни проблеми с миграцията, няколко държави вече имат контрол на границите в Югозападна Европа. Това, което ние използваме като аргумент е, че за тях ще бъде много по-добре ако България е вътре в Шенген, Казвам го напълно убедено, обяснявах го многократно на различни международни партньори"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    депутатин
    Алчни пенсионери брей ! А ние какво да кажем с нашите мизерни заплати от 6500 лв с които едва свързваме двата края. А че как се трепем от работа в НС изобщо да не говорим..
  • 0
    1
    Тоз
    Пладнежки крадци и лъжливи мангали То и циганина има повече достойнство .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари