Икономист: Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани

3
Според Румен Гълъбинов решението е повече политическо, отколкото икономическо
Според Румен Гълъбинов решението е повече политическо, отколкото икономическо Видео: NOVA

Според Румен Гълъбинов решението е повече политическо, отколкото икономическо

"Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани". Това коментира икономистът Румен Гълъбинов. Той уточни, че през април предишното правителство също е обявило, че няма да има добавки за най-възрастните хора, но после е променило решението си. „Да, трябва да има актуализация на пенсиите и тя ще продължи. Не пречи на пенсионерите да се дават добавки за Коледа и Великден”, каза той.

Според него решението е повече политическо, отколкото икономическо. Гълъбинов каза, че все още голяма част от Капиталовите разходи също са под въпрос дали ще се случат. „Комбинацията от несигурни и по-добре планирани бюджетни приходи, които ще се изпълнят и в същото време нарастващи разходи не е добра”, уточни той, цитиран пот NOVA.

"Не мисля, че ако дерогацията на „Лукойл” отпадне по-рано цените ще се повишат. Тя няма толкова голямо отношение към тях. Към момента „Лукойл” работи не само с руски петрол, те работят с микс. Много по-важно е какво ще е поведението на международния пазар на суровия петрол”, добави още Гълъбинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари