Николай Денков очаква среща с протестиращите миньори и енергетици

0
Разговорите ще се проведат в Народното събрание
Разговорите ще се проведат в Народното събрание Снимка: Facebook / Министерски съвет

Разговорите ще се проведат в Народното събрание

Премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори снощи, след като те не потвърдиха присъствието си на разговорите в Раднево, на които министър-председателят ги покани по-рано и пожелаха да представят исканията си във връзка с териториалните планове в парламента. От пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че разговорите ще се проведат днес, в 11:00 ч., в зала 134 на Народното събрание.

В срещата се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството, се казва в прессъобщението.

Премиерът акад. Николай Денков покани протестиращите миньори и енергетици на разговор за конкретните стъпки на енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил. Очакваше се срещата да бъде от 11:00 часа в административната сграда на „Мини Марица-изток“ ЕАД в Раднево. Поканата на премиера бе адресирана до повече от 30 представители на синдикатите на национално, регионално и локално ниво в трите области и в предприятията, засегнати от плановете за поетапно излизане на България от въглищната енергетика до 2038 г. етиката, но те не дойдоха на срещата в Министерския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ******************************************************************************
    Тоя да очаква камъни в главата. Справка: Ф. Димитров.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари