Николай Денков: Много се надявам, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум

0
Акад. Денков прие проучвателния мандат за съставяне на правителство от президента
Акад. Денков прие проучвателния мандат за съставяне на правителство от президента Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Bulgaria ON AIR

Акад. Денков прие проучвателния мандат за съставяне на правителство от президента

Ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство през настоящия период. Натрупани са много проблеми, забавени са реформи и имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми. Това каза номинираният за министър-председател Николай Денков при получаването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, предаде БТА.

Акад. Денков посочи, че приема този мандат от името на „Продължаваме Промяната“ с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна.

Използвахме празничните дни, за да дефинираме четири национални цели, които смятаме, че обединяват хората и политическите формации, които те представляват и да направим списък от дейности, които, ако изпълним през 2023 г., ще се приближим към изпълнението на тези национални цели и ще върнем вярата в хората, че политиците работят за тях, посочи акад. Денков.

Той уточни, че в обсъждането на тези цели и дейностите към тяхното изпълнение са се включили три политически формации – „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“. Акад. Денков изрази надежда, че и другите политически сили ще се включат в този процес.

Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение на Народното събрание (НС) с идеята, че НС трябва да подкрепи националните приоритети и дейностите за тяхната реализация, каза Денков. По думите му, ако този проект на решение получи подкрепа от мнозинството, ще върнат мандата със списък на членове на Министерския съвет, който да бъде гласуван след това. Ако проектът на решение не получи одобрение от мнозинството народни представители, това означава, че в НС няма подкрепа за изпълнение на тези национални цели, така че ще трябва да върнем мандата неизпълнен, допълни кандидат-премиерът на "Продължаваме Промяната".

Много се надявам, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум и ние можем да върнем вярата на хората, че има кой да работи за тях, каза още акад. Денков. Той предостави на държавния глава Румен Радев копие от тази декларация.

/МК/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Мисля,че...
    Малко ти бяха шамарите, Денкооглу, малкооооо!
  • 2
    1
    Вие сте американски...
    Докато вие - американците сте в парламента, никакъв разум няма в България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари