Николай Бареков: Вярно ли е, че Румяна Бъчварова е изпрала Митьо Очите като “легален и честен бизнесмен”?!

0
Изпиране на имидж от вътрешен министър
Изпиране на имидж от вътрешен министър

Бенчо Бенчев и Несрин Узун не са попаднали случайно в една хотелска стая в Истанбул.

Двамата притежават дялове в десетки фирми, като Бенчев е с по-дългия списък. Имат и три общи компании – това са “Би Ен Джи“ ООД, „Екотур – Странджа“ ООД (чрез по-малкия брат на Узун) и „Зарк“ ООД. Развиват обща и успешна дейност в строителството, търговията, земеделието и транспорта. Официалното партньорство между две от местните лица на БСП и ДПС започва преди 10 години. Всичко това е известно и в Бургас, видно е и от публичните данни в Търговския регистър.

В две от компаниите Бенчев и Узун имат трети съдружник, който също е твърде добре познат в политическите среди. Това е Георги Манев – основател на поредица от местни политически партии в Бургас и общински съветник още от 2003 година. Най-успешният му политически проект се казва партия „Средна европейска класа“ (СЕК), която се прочу като включи в листите за съветници естрадната певица Кристина Димитрова и някои от лицата на група „Тоника“.

Преди година СЕК се присъедини към коалицията „Обединени патриоти“. Малко хора помнят, че освен ВМРО, НФСБ и „Атака“, в коалицията има още двама участника – СЕК и съюз „Защита“. Така Георги Манев положи подпис при създаването на коалицията, която днес е част от управлението на страната.

Бенчо Бенчев, Несрин Узун и Георги Манев са съдружници в „Би Ен Джи“ и „Зарк“. През 2011 г. Манев напуска „Би Ен Джи“, а две години по-късно това правят и Бенчев и Узун, като прехвърлят фирмата на компания на бургаските строителни предприемачи Кесаровски и Станчев. Тримата политици обаче остават съдружници в „Зарк“.

Ортаците с различни политически окраски имат „обща“ група в Общинския съвет на Бургас от осем съветници – петима от БСП, двама от ДПС и трима от СЕК.

Близките отношения на трима политици с различни табелки не са тайна за никого в Бургас. На единия на врата пише „социалист“, другият е „депесар“, а третият последователно се обявява за „десен“, съобщава Клуб Z.

Припомняме, че за тези далавери още тогава правеше тв предавания настоящият евродепутат Николай Бареков. Той бе разпънал шатра пред палата на Очите в с. Кошарица и камери непрекъснато наблюдаваха кой влиза и излиза от крепостта на Очите. Местните жители често споделят, че това са били най-спокойните им дни.

Тогава Иван Петков, който е вуйчо на добре известният крими бос Митьо Очите, нападна репортерката на ТВ7 Деляна Гайтанджиева. Журналистката прави репортаж за Митьо Очите и се намира пред къщата му, надявайки се да направи интервю с него, когато от портата излиза вуйчото Иван Петков. Той се отправя директно към журналистката с псувни и закани и с въпроса:”Какво правиш тука, ма!” В следващия момент той започва за бута репортерката и с арогантното си държане да я кара да се махне от къщата. След инцидента е подаден сигнал в полицията, а вуйчото Иван Петков малко по-късно бе задържан.

Днес Николай Бареков коментира отдавна печално известната истина:

"Статуквото, което управлява Бургас, Слънчака и Несебър - ГЕРБ, ДПС, Патреоти (ДС) и БСП от коалиция “Очите”, то си управлява и България минимум през последните петнайсетина години."

Евродепутатът хвърли бомбата и със следната информация:

"Приятели, вярно ли е, че преди две години Румяна Бъчварова от ГЕРБ като МВР министър е изпрала Митьо Очите като “легален и честен бизнесмен”? Ако е вярно това, тази комунистическа кобила ЗАЩО още е без пранги на дебелите си глезени? За “търговия с влияние”. Изпиране на имидж от вътрешен министър."

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари