Никола Стоянов: Цената на газа ще продължи да пада

0
Според министъра на икономиката газът и доставките не са проблематични вече
Според министъра на икономиката газът и доставките не са проблематични вече

Газ ще има достатъчно, увери икономическият министър

Българският военно-промишлен комплекс е в отлична форма. Ще участваме в изграждането на ПВО с НАТО. Разбира се, имаме все още нужда от развитие към натовски стандарти на въоръжение. Това каза министърът на икономиката Никола Стоянов, предаде КРОСС.

Той очаква цената на газа да продължи да пада в следващите месеци, и да е устойчива до края на 2023 г. "Това ще се отрази много позитивно на икономиката ни, и очаквам много нови инвеститори именно заради тези ниски и стабилни цени на енергоносителите", коментира още министърът.

Газът и доставките не са проблематични вече, но който е тръгнал по пътя да премине на алтернативни горива, ще бъде подкрепен, категоричен е Стоянов. "Винаги е по-добре да има диверсификация, но оттук нататък фирмите могат да разчитат, че газ ще има достатъчно", увери още министърът на икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари