Никола Минчев повежда листата на ПП за европарламента, отказва се от председателското място на НС

0
Засега от партията на Кирил Петков и Асен Василев казват, че ще предложат втората позиция в листата да бъде за представител на "Да, България"
Засега от партията на Кирил Петков и Асен Василев казват, че ще предложат втората позиция в листата да бъде за представител на "Да, България" Снимка: Снимка: БГНЕС

Засега от партията на Кирил Петков и Асен Василев казват, че ще предложат втората позиция в листата да бъде за представител на "Да, България"

Зам.-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Никола Минчев се отказва от председателското място на парламента, което той трябваше да заеме в резултат на "джентълменското споразумение" с ГЕРБ, и вместо това ще се кандидатира за депутат в Европейския парламент като водач на листата на "Продължаваме промяната", съобщава „Дневник“, цитиран от БГНЕС.

Решението си Минчев е съобщил на колегите си от "Продължаваме промяната" във вторник (16 януари). То предстои да бъде официализирано и чрез гласуване от Изпълнителния съвет на партията, когато започне същинската подготовка за вота. Дотогава формацията трябва да вземе решение и дали да участва съвместно с "Демократична България", като ако двете политически сили се явяват с обща листа, водаческото място на Минчев трябва да бъде одобрено и от органите на "Да, България", ДСБ и "Зелено движение".

Засега от партията на Кирил Петков и Асен Василев казват, че ще предложат втората позиция в листата да бъде за представител на "Да, България". При този сценарий остава неизвестно каква ще бъде реакцията на единственият представител на "Демократична България" в Европейския парламент Радан Кънев от ДСБ, който наскоро заяви в интервю за Би Ти Ви, че не мисли, че неговият "интерес да участва на тези избори подлежи на съмнение". По неофициална информация от "Продължаваме промяната" желание за европарламента са проявили още Даниел Лорер, Калина Константинова, Деница Симеонова, Настимир Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    daskal
    Даааа... Интереса клати феса!
  • 3
    1
    Зрител
    Немам думи: господин НМ две думи на кръст не може да каже, едно изречение да произведе, що ще дори в парламента на Европа?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари