Никола Минчев: Няма нищо фрапантно в направените записи

0
По време на предизборна кампания да се включват записи, направени от служби, е абсолютно недопустимо
По време на предизборна кампания да се включват записи, направени от служби, е абсолютно недопустимо Видео: NOVA

По време на предизборна кампания да се включват записи, направени от служби, е абсолютно недопустимо

Това коментира в „Събуди се” по NOVA кандидатът за евродепутат от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Никола Минчев.

Нещо идентично се случи и по време и на миналата кампания. Когато по средата ѝ тогавашният главен прокурор Иван Гешев направи брифинг, на който пусна части от записи и откровено се намеси в кампанията. Това пак беше в ущърб на ПП-ДБ. Година и половина по-късно видяхме, че нищо не излезе. Това просто са едни предизборни акции”, подчерта той.

Според Минчев записите, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”, са в полза на опонентите им - ГЕРБ и ДПС. „Тези записи трябва да удрят по нас”, е мнението му. Запитан дали Алексей Петров е присъствал на някоя от срещите, на които евентуално са направени тези записи, той каза: „Аз лично никога не съм бил на среща, на която е присъствал. И не знам той да е присъствал на среща и да се е срещал с някого от нашата партия”, каза още кандидатът за евродепутат.

По думите му в разговорите, за които се твърди, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”, няма „нищо толкова фрапантно” и трябва да се докаже дали са автентични. „Какво са си говорили също има значение. Обаче конкретно в тези записи няма нещо, което да повдига чак толкова много вежди. От това, което излиза като твърдян запис, се вижда, че една партия се опитва да събира пари за кампанията си. Това не е нещо стряскащо. Не сме партия, която има 20 млн. в банкова сметка”, уточни Минчев.

„За това с кеша трябва да се произнесе специалист - кое е автентично и кое не. Въпросът с автентичността е на първо място. Второ – дори да има някакви теми, свързани с пари, които не са дадени по банков път, изобщо, ако това съществува в политическия живот, трябва да се запитаме защо хората се страхуват да дават пари на партии, нямам предвид на ПП-ДБ, а по принцип. И това е защото ги е страх от ответни реакции”, каза още той.

Дали след изборите е възможно ГЕРБ и ДПС да бъдат партньори на ПП-ДБ, Минчев уточни: „Дори и да бъдат, това може да стане, само ако ние преценим, че си заслужава да бъдем партньори. Струва ми се все по-трудно предвид начина, по който се развива предизборната кампания, и заради времето преди това. Връщането обратно на масата на разговори става сложно”. Резултатите от вота щели да покажат дали ПП-ДБ ще бъде опозиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари