Никога не казвайте тези фрази на човек, с когото току що сте се запознали!

1
Когато започнете да разпространявате слухове, дълго време ще ви следва славата на клюкар
Когато започнете да разпространявате слухове, дълго време ще ви следва славата на клюкар Снимка: sxc.hu

Запознанството за пръв път с някого може да бъде изнервящо, особено след като само няколко думи са достатъчни, за да може другия човек да си създаде трайно впечатление за вас.

За да не оставяте лошо впечатление при първата среща, има някои неща, които не трябва да правите или казвате, съветва Мениджър.

"Мразя тази компания"

Нищо не прави по-лошо първо впечатление от негативизма. В момента, в който започнете да се оплаквате от нещо, хората смятат, че това е основното ви тема за разговор. Дори това, което казвате да е вярно, то няма място в разговора ви с непознат. Ако наистина имате основателно оплакване, отидете в отдел “Човешки ресурси”, а не го споделяйте с новия колега.

"Колко пари изкарваш"?

Това е много личен въпрос и на повечето хора не им харесва да бъдат разпитвани толкова директно. Ако е важно да знаете, винаги можете да направите бърза проверка на сайтове като Glassdoor или Payscale, за да се ориентирате в заплатите.

"Съжалявам, че ви притеснявам"

Не трябва да изхождате от предположението, че притеснявате отсрещния човек. Дори и  наистина да се чувствате неудобно, не поставяйте въпроса по този начин. Вместо това кажете: "Извинете, имате ли минута?”

"За кого гласува/ще гласувате"?

Политиката не е тема за разговор с непознат, особено по време на течаща предизборна кампания. Ако наистина искате да обсъдите темата, не правете емоционално заредени изказвания и обвинения. Вместо това се съсредоточете върху фактите, като последните развития и политическите позиции на отделните партии.

"Аз съм хомо/хетеросексуален"

Това е изключителен личен въпрос,който засяга само вас и партньора ви. Обсъждането на сексуална ориентация може да накара някои хора да се чувстват неудобно, затова най-добре се въздържайте от обсъждането на такива теми по време на първа среща.

"Това е невъзможно"

По този начин представяте себе си в негативна светлина като човек със слаба воля. Вместо това, трябва да поставите проблема на масата и да работите за намиране на решение.

"Чухте ли…"?

Когато започнете да разпространявате слухове, дълго време ще ви следва славата на клюкар. В действителност, това ще ви представи в по-негативна светлина, отколкото за лицето, за което злословите.

"Ти си по-готин/а, отколкото предполагах"

Тази реплика разкрива, че вече сте си създали някакви предварителни очаквания или нагласи, и то негативни, и вероятно ще постави човека насреща в неловко положение.

"Честно казано"

Когато започнете изречението с тази реплика, рискувате хората да се чудят дали през останалото време сте казвали истината.

"Може ли да ми направите една услуга"?

Ако току-що сте се запознали с човека, не го молете веднага за помощ. Изглежда грубо.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари