Нидерландия ни открадна шлосерите и майсторите

2
Работодатели масово набират български майстори, като най-много се търсят хора за ремонтни дейности като шпакловка, боядисване и други
Работодатели масово набират български майстори, като най-много се търсят хора за ремонтни дейности като шпакловка, боядисване и други

Работодатели масово набират български майстори, като най-много се търсят хора за ремонтни дейности като шпакловка, боядисване и други

Нидерландия ни окраде шлосерите и майсторите, съобщава Telegraph.bg. Работодатели от чуждата страна масово наемат български кадри, което води до дефицит у нас. Заплатите вървят около 4000 лева, като отделно се предоставят средства за самолетен билет и безплатно настаняване по време на целия престой, сочи проверка в международните агенции за набиране на персонал. Някои шефове отсега са заделили и коледните бонуси.

Надници

Обикновено надниците се плащат на седмица, а работното време се договаря според задълженията. На час взимат майсторите, като най-много се търсят хора за ремонтни дейности като шпакловка, боядисване и други в Нидерландия. Много от тях получават парите си за отработен час, като заплатите вървят около 15,70 евро. Дават се и допълнителни бонуси, ако обектът е добре завършен. Шлосерите са също сред търсените позиции в Нидерландия, като за април назначават и много работници с такива умения в Германия. Заплатите минават 6000 лева месечно. Има и много обяви за куриери в Германия, като възнагражденията понякога достигат и до 8000 лева на месец. В момента се търсят и много чистачи във Великобритания. Възнагражденията също варират между 5000 лева и 6000 лева на месец, като става дума основно за почистване на частни домове. Предимство е, че работодателите осигуряват необходимите препарати, а често и облекло. Сега тръгват и набиранията за берачи на ягоди. В Швеция предлагат до 3000 лева месечна заплата.

Условия

Много от чуждите работодатели възстановяват сумата по самолетния билет за чуждата страна. Обикновено се осигурява и квартира. Много от шефовете в Германия доплащат извънредните часове работа, както и празничните дни. Дават и надбавки за транспорт. Много от фирмите са предвидили и бонуси за Коледа отсега. Повечето агенции, които осигуряват работа на българи в чужбина, не взимат допълнителни такси и комисиони. От дружествата помагат и за изготвяне на документите за кандидатстване. Масово трудовите договори се подписват веднага след постъпването на работа.

Изисквания

Основното изискване за кандидатите за работа в чужбина, без значение дали искат да ги наемат като шлосери, майстори, берачи, чистачи или шофьори, е да имат средно образование. За шофьорите се набляга на изискването да нямат нарушения в книжката. Важно условие, ако искате да правите ремонти в Нидерландия, е сутрин да не закъснявате за работа, уточниха от агенция за набиране на кадри. Владеенето на чужд език също е изискване най-вече за майсторите. Някои работодатели провеждат и интервю на съответния език, за да видят дали кандидатът ще се справи. Идеята е да може да разбере точно какво се изисква от него, когато отиде да работи на терен, обясниха от агенция за набиране на персонал. Други наемат майстори по цели групи, от няколко човека, като изискването е само един от тях да владее чужд език. За Германия обикновено трябва в екип от трима майстори или шлосери да има поне един, който да говори дори „развален“ немски. Обикновено за Нидерландия се изисква ползването на английски език. Една от малкото длъжности, за които не трябва английски език, е за чистачите във Великобритания. Работодателите, които търсят хора в момента, дават възможност за започване веднага.

Австралия търси дресьори на кучета

Австралия търси да наеме български дресьори на кучета, показа проучване на „Телеграф“. Там има недостиг на квалифицирани водачи и треньори и затова се принуждават да си ги внасят отвън. Българи също се наемат, стига да имат виза.

Можете да получите виза, за да живеете и работите в Австралия като придружител или дресьор. Можете да подадете документи за работа като помощник на животни по време или дори преди да кандидатствате за виза за живот и работа в Австралия, обявява специализирана агенция. Заплатите обаче не се уточняват. Задължително е владеенето на език.

Удържат от заплатата за наем в Лондон

Масово удържат от заплатата за наем в Лондон, разказаха българи, работещи във Великобритания. Работодателите на Острова почти не предлагат безплатно настаняване на работниците си, както е масова практика в Нидерландия и Германия. Малцината шефове във Великобритания, които дават безплатна квартира, са обикновено собственици на плантации с плодове и зеленчуци и наетият персонал пребивава в специални фургони. Далеч по-луксозни са условията за работниците в Нидерландия например, където освен че квартирата е осигурена и платена от шефа, има и безплатен интернет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Cenkochokov
    ДАНО ВСИЧКИ ИЗБЯГАТ!! ДА СИ РАБОТЯТ "РАБОТОДАТЕЛИТЕ"
  • 6
    3
    русенец
    Виждам, че и двамата под мен не са работили в чужбина от глупостите, които пишат. То и написалият статията не е работил в чужбина, забелязах едно изречение " Много от шефовете в Германия доплащат извънредните часове работа, както и празничните дни. Дават и надбавки за транспорт." ВСИЧКИ шефове заплащат извънредния труд и труда по празниците. Почти всяка фирма има добавка за транспорт. Ако ще ходите в чужбина, в никакъв случай не го правете с български посреднически фирми, а с тамошни.
  • 2
    2
    Гражданин
    Не знам 4000 лв. да е добре за Нидерландия.Пишещият под № 1 е напълно прав.Отделно,такива бюрократични спънки има при намирането на квартира,че свят да му се завие на човек.Отделен проблем е мястото за кола.Така че,драги сънародници не се хващайте на такива въдици и на тази платена дезинформация.А това,че се интересуват за дипломата за образованието си е направо "кьорфишек".Повод да изтъкват,колко много са направили за да те вземат на работа и да се съгласиш на по-малка ставка.В тая държава,дето приемат банкноти само до 50 евро кеш,да ти плащат на седмица е малко вероятно.
  • 8
    1
    123
    "уточнява агенцията за кадрите" . сега ще ви обясня, това какво значи. агенцията е шепа мързеливи копелета, които цепят от надницата на бачкера седейки на прост компютър и майсторски лъжейки по телефона. щом глупака гастербайтер взема 15 еврота на час, значи че 10 евра минимум му отчислява агенцията за себе си. и вместо 25-30 евра на час, малоумника взема 15. хубаво си го набийте в тиквите, заминавайки на гурбет с подобни изпращачи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари