Незагасена цигара едва не изпепели апартамент в Русе

0
Предполагаема причина за възникването на пожара е изхвърлена незагасена цигара
Предполагаема причина за възникването на пожара е изхвърлена незагасена цигара Снимка: 24 часа

На 06.10.2014 г. в 23.11 часа е получен сигнал за пожар в апартамент в жилищен блок в гр. Русе, ул. „Никола Петков”. Незабавно са изпратени противопожарен екип от Второ РСПБЗН - Русе и екип от Първа РСПБЗН – Русе. При пристигане на място, пожарникарите са установили, че горят струпани непотребни вещи и хартия на тераса на апартамента и огънят се е разпространил към едно от жилищните помещения, което също е било пълно с непотребни вещи и хартия. Произшествието е ликвидирано от огнеборците до 00,55 часа на 07.10.2014 г. Предполагаема причина за възникването на пожара е изхвърлена незагасена цигара от горните етажи, паднала на терасата на апартамента. Няма пострадали.

Три пожара, възникнали в сухи треви и храсти са гасили пожарникарите от районните служби на русенската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” през изминалото денонощие:

На 06.10.2014 г. за времето от 12.18 ч. до 12.40 ч. служителите от РСПБЗН - Вятово са гасили горящи сухи треви в гр. Ветово. Вероятната причината за пожара е палене на огън от живущи наблизо. На 06.10.2014 г. за времето от 13,40 до 16,00 часа служителите от РСПБЗН - Сливо поле са изпратени на сигнал за запалени сухи треви в гр. Сливо поле, кв. Сливица в извън урбанизирана територия. Пожарът е загасен на площ около 5000 кв.м. Вероятната причината за пожара е палене на огън. По-късно през деня от 18.00 до 19.00 часа пожарникарите от РСПБЗН - Сливо поле са гасили запалени сухи треви в гробищния парк на с. Малко Враново, обл. Русе. Пожарът е обхванал площ около 1000 кв.м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари