Неваксинирани срещу COVID-19 шофьори плащат по-висока застраховка

0
Проучване стига до извода, че решението да не се ваксинираш е знак за друго рисковано поведение, включително зад волана
Проучване стига до извода, че решението да не се ваксинираш е знак за друго рисковано поведение, включително зад волана

Проучване стига до извода, че решението да не се ваксинираш е знак за друго рисково поведение, включително зад волана

Шофьорите в Канада, които са избрали да не се ваксинират срещу COVID-19, може да се наложи да платят по-висока застраховка, когато стане време за подновяване, пише CarMarket.bg.

Това се дължи на ново проучване, което установява, че неваксинираните водачи е над 70% по-вероятно да участват в тежка катастрофа спрямо средностатистическия шофьор! Значи ли това, че ваксинираните притежават някакви 5G суперсили? Не било това, казват аналитиците, причината се крие във факта, че неваксинираните често пристъпвали до рисково поведение.

Проучването, публикувано в The American Journal of Medicine (прилагаме линк, за да не си помисли някой, че си измисляме), е изследвало докладите за ПТП и ваксинационния статус на над 11 млн. водачи в Онтарио, Канада от 2021 г. насам. По време на изследвания период, хоспитализирани били 6682 души след тежки катастрофи; от тях 75% не били ваксинирани.

Оценен спрямо други познати състояния, рискът (72%) от участие в тежко ПТП е подобен на този при симптоми като сънна апнея, по-малък от този при употреба на алкохол, по-голям от този, свързан с диабет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Чистокръвен
    Ваксинирайте се, бе, ваксинирайте се! Колко набодени измряха, получиха инсулти и осакатяха - просто не е истина! Хайде, овце, беееееееееее! Отровите чакат!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари