Неуспешен опит за концесия на басейна в Русе

0
Сроковете за закупуване на документацията и подаване на оферти са изтекли
Сроковете за закупуване на документацията и подаване на оферти са изтекли

Решение за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на плувния комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” на град Русе трябва да вземе местния парламент. Предложението е на кмета Пламен Стоилов и е продиктувано от провалената процедура.

Припомняме, че със свое решение от февруари 2015 г. Общински съвет Русе откри процедура за предоставяне на концесия на плувния комплекс.

Със заповед на кмета от юни е назначена комисия от служители и общински съветници със задача да проведе процедурата. Съгласно изискванията обявлението е обнародвано и в "Държавен вестник", публикувани са 4 съобщения в 2 централни и 2 местни ежедневника. Съобщението и документацията за участие са публикувани и на сайта на Община Русе на 11.03.2015г. Осъществено е и телевизионно предаване във връзка с концесията, уточниха от местната администрация.

Сроковете за закупуване на документацията и подаване на оферти са изтекли съответно на 06.06.2015г. и на 09.06.2015г.

В обявените срокове са закупени две документации за участие - от Мегакапитал ООД гр.Русе и от Топлофикация - Русе - ЕАД.

Подадена е само една оферта - от "Мегакапитал" ООД, с управители Тодор Петров Миланов, държащ основния пакет акции, и Ивайло Стефанов Димитров, на 9 юни, но не е внесен депозит за участие.

Комисията е провела две заседания за проверка на документите във връзка с действията по допускане и подбор и е установила, че представената от участника оферта не отговаря на редица изисквания.

Не е представена оферта в три части - в три отделни запечатани плика, което е нарушение на процедурата. Освен това са допуснати неточности и непълноти във всички представени документи. В офертата липсвало и каквато и да е информация, като е попълнено само и единствено име, адрес, телефон и подпис върху всички образци на бланки от закупената документация. Не е внесен и депозит или банкова гаранция за участие в процедурата.

Така кандидатът е отстранен.

За откриване на нова процедура за предоставяне на концесия на същия обект обаче е необходимо първоначално обявената да бъде прекратена и решението за това на местния парламент да е влязло в сила. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари