Нетрадиционна лятна занималня в Ценово

0

Нетрадиционна лятна занималня събра на едно място ученици и техните баби в Ценово.

Идеята е децата да усвоят уменията и опита на по-възрастните хора. Първият урок беше разделен в три части – изработване на гривни и гердани, шиене на карета върху ленена панама и рисуване върху стъклена повърхност.

Заниманията, които продължават около два часа, ще се провеждат всяка сряда до края на лятната ваканция. По този начин не само се осмисля свободното време на младите хора, но и се общува непринудено и се създават контакти между поколенията, уточниха организаторите. Идеята за провеждането на лятната занималня е на женския пенсионерски клуб „Млади сърца“ с подкрепата на НЧ „Христо Ботев“.

Тънкостите при низането на синците разкри майсторката-бижутерка Костадинка Тонева. Тя показа няколко вида техники като сподели, че понякога като помощен материал се налага да се използва дори и слюнка.

Под нежните пръсти на художниците чашите, бутилките и купичките сякаш оживяха, обагрени в различни цветове. За да се постигне желаният елемент, се налагаше детайли от рисунката  да се изработват по няколко пъти.

Участниците в лятната занималня единодушно решиха изработените предмети да бъдат представени на благотворителна изложба по време на Десетия фолклорен фестивал „Ценово пее и танцува“, който ще се проведе на 22 и 23 септември. Събраните средства ще бъдат дарени на деца в затруднено положение за закупуване на ученически пособия. На следващата сбирка децата  и бабите ще изработват различни цветя от цветни хартии и ще инкрустират вази.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари