Нещата, които не бива да споделяте с никого

0
Ако споделяте всичко безразборно, рискувате да се разболеете
Ако споделяте всичко безразборно, рискувате да се разболеете

Концепцията за споделяне е хубаво нещо, но и тя си има някакви граници.

Някои неща не трябва да се заемат на друг, тъй като може да навредят на здравето ви. Вижте какво трябва да ползвате единствено и само вие:

1. Пантофи

Пантофите са нещо, което често давате на гостите в дома ви. Това е въпрос на възпитание, а и ако изисквате от тях да си свалят обувките в коридора, това е най-малкото, което можете да направите. И все пак в пантофите ви може да се настанят гъбички и бактерии, които да се пренасят от гост на гост.

Решението е да купите пантофи за еднократна употреба или да им давате гумени джапанки, които после да миете с вряла вода и препарат.

2. Гланц/червило

Да, жените нерядко си услужваме с червило, но това е опасно. Ако имате някакво нараняване – херпес, обрив или дори бактерия, която моментно е попаднала на устните ви, всичко това може да се пренесе на чуждите устни.

3. Козметика

Като цяло не само червилото е опасно, а и всякаква декоративна козметика, която поставяте върху лицето си е източник на бактерии.

4. Хавлии

Кожните инфекции най-често се разпространяват чрез употребата на чужди хавлии. Същото важи и за прихващането на бактерии и гъбички в интимната зона. Хубаво е като ходите по хотели и на басейн/спа да си носите собствена хавлия.

5. Аксесоари за коса

Въшките са най-малкия ви проблем. Пърхот, себорея и други възпаления на скалпа също може да се пренесат, ако си разменяте гребени, четки и дори ластици.

6. Слушалки

В офиса често взимате слушалките на колега по някаква работна задача, но това е лошо за вашите уши, защото един вид бактерии се пренасят точно по този начин и може да причинят ушна инфекция.

7. Бръсначка

Не само, че тя е в контакт с космите, но и с кожата. Така могат да се пренесат много и то различни видове бактерии, които може да прихванете ако я ползвате не само вие.

8. Четка за зъби

Нерядко влюбени двойки ползват в ситуации една четка за зъби. Логиката – така и така се целуват и си разменят лиги, какво толкова може да стане? Може и още как. В слюнката има едни бактерии, в четката за зъби много други, които на всичкото отгоре може да са трупани с време.

Това е сигурен начин да навредите на венците си, ако другият човек има проблем с неговите. Кариесите, плаката и още куп възпаления също са доста вероятни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук