Нешка Робева: Човещината днес липсва все повече

6
Ние, българите, искаме ли наистина да се запазим като народ, като нация, коментира дългогодишният треньор по художествена гимнастика
Ние, българите, искаме ли наистина да се запазим като народ, като нация, коментира дългогодишният треньор по художествена гимнастика Снимка: БГНЕС

Ние, българите, искаме ли наистина да се запазим като народ, като нация, коментира дългогодишният треньор по художествена гимнастика

Възкресение Христово е време и за размисъл. Да се стремим да сме по-добри и да прощаваме. Пред Bulgaria ON AIR Деян Донков и Нешка Робева говорят за липсата на човещина днес.

Моноспектакълът "Камбаната" на Деян Донков по едноименния роман на Недялко Славов е изповед за духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. "Камбаната" се превръща в своеобразна мисия на Донков да накара зрителите да се замислят.

"За човека, за загубата на ценностите, на вярата, за тази "паяжина", в която душата е оплетена и затова има нужда от един силен звън на камбана, и моят бунт чрез този спектакъл е това - искам да ударя на всеки, който гледа спектакъла, неговата камбана, и да го събудя", сподели актьорът Деян Донков.

"Човещината днес липсва все повече", посочва и дългогодишният национален треньор по художествена гимнастика" Нешка Робева.

"Ние трябва да се радваме на истинската вяра, ако тръгнем от нея да се делим, то от какво няма да се разделим. Ние, българите, искаме ли наистина да се запазим като народ, като нация, да оправдаем саможертвата на всички, дали живота си, за да я има България", попита Робева.

Както в спектакъла, така и в живота най-важните уроци са: "Обичайте ближния, помагайте на ближния и прощавайте на ближния, защото една блага дума е достатъчна, за да усмихнеш човек."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Гинкп Билоба
    Та коя е тази Пнешка? По професия съм гинеколог/жка и много неща съм нсправил/а. Това е до 1+1. Ела бате /кака да те прегледа. И проста Ти лекувам да знаеш. Малко срамно, ама щъ излекувам бе Чадо
  • 2
    4
    до 3
    ти даже и за боклук не ставаш, по долу си! да не говорим, че никой не те знае що си жив!
  • -2
    3
    Ачо
    Тази изкуфяла бабичка е путински боклук.
  • 7
    2
    до Алцхаймер
    Първо направи за професията си и за Родина поне малко от това, което е направила Нешка, пък тогава я критикувай.
  • -3
    1
    Алцхаймер
    Нешкейййй. Тези твои непрестанни коментари бабите им кажуват "На всяко гърне мюрудия". Па как си компетентна по всички въпроси МА?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари