Неприятна случка в СУ „Васил Левски“

8
Медсестра връща ученик вкъщи заради забравена маска, вместо да му осигурят такава от училището
Медсестра връща ученик вкъщи заради забравена маска, вместо да му осигурят такава от училището

Задължителните маски за учениците взривиха и русенските майки, но поводът не бе дали да ги има или да ги няма. 

Арогантна случка с ученик от долните класове в СУ „Васил Левски“ вдигна кръвното на десетки русенски майки в групата им във Фейсбук "Русенски мами", а отзвукът от нея стигна и до управата на Община Русе.

Историята се развила рано сутринта на 28 септември в 7:25-7:30 часа на входа на голямото училище в кв. „Дружба“, разказва очевидката Ели Стефанова, предава Бряг Нюз.

Тази сутрин оставяйки едното дете на училище се сблъсках с уникален случай. На входа момченце (според мен 3-4 клас) беше спряно от медицинско лице, което било НАЗНАЧЕНО от Общината (не че има значение, но "дамата го повтори поне 30 пъти) . Попита детето къде му е маската, а то отговори, че я е забравило. Докато тя му обяснява, че няма как да влезе се появи една мила госпожа, която го попита какво става и детето ѝ обясни. Учителката попита " медицинското" лице за маски, а то отговори, че няма. Госпожата се зае да търси маски, а медицинското лице се обърна към детето с думите: "Ами като нямаш маска сега се върни до у вас. Така ще се научиш да не забравяш!". Детето тръгна нанякъде с насълзени очи и тук вече ми кипна. Попитах я къде са маските, които училището подсигурява и кой ще поеме отговорност за детето, ако се случи нещо с него. Та тя дори не го попита къде живее! Само си представям, че е от „Чародейка“, родителите му го оставят на училище и някой го кара само да отиде до дома му. Просто чудно! На всеки въпрос дамата отговаряше, че е към Общината и че работи за 700 лв. Това явно трябва да оправда неадекватно ѝ поведение. Края беше за щастие щастлив. Една майка намери маска, а госпожата се развика, че не може да отпраща така дете. Та да си знаете маски има, но само на хвърчат лист и ако не дай си Боже нещо се случи нещо с децата ви докато се връщат за маски, се пита в задачата кой носи отговорност?“, възмущава се Ели Стефанова.

Под гневния ѝ пост във Фейсбук заваляха десетки коментари на ядосани майки, детето на всяка от които може да изпадне в подобна нелепа, но страшна ситуация – да бъде напъдено от училище от недоволна общинска служителка, която дори явно не познава разпоредбите на здравното министерство, според които липсата на маска трябва да бъде компенсирана от училището.

БРЯГНЮЗ изпрати сигнал до Общината във връзка с фрапантния случай. Оттам ни отговориха, че се извършва проверка, а в най-кратки срокове ще изнесат информация по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари