Издирват нападателите на ученика по записите от камерите

1
Видеонаблюдението е засилено, имаме охрана, но все пак дворът си остава едно твърде, твърде просторно и голямо място, обясни зам.-директорът Рени Стоянова
Видеонаблюдението е засилено, имаме охрана, но все пак дворът си остава едно твърде, твърде просторно и голямо място, обясни зам.-директорът Рени Стоянова Видео: Русе Медиа

Ученик от 11-ти клас на СУ „Васил Левски“ е настанен в болница след нанесен побой в двора на училището.

Момчето е в отделението по Неврохирургия на УМБАЛ „Канев“ с мозъчно сътресение, счупени лицеви кости и травма на окото. Няма опасност за живота му, а полицията разследва инцидента.

Той се е разиграл вчера следобед по време на голямото междучасие на учениците, които учат втора смяна. „Четирима плюс един външни лица причакват наш ученик в двора на училището, избутват го навън извън оградата, зад физкултурния салон, където няма видимост от камерите, и там се саморазправят с него. В основата на всичко стоят някакви техни личностни търкания. Негов съученик, който е вървял с ученика, и той е отнесъл едно кроше в стремежа си да ги разтърве и те са се разбягали“, разказа зам.-директорът Рени Стоянова, предава Русе Медиа.

Записите от видеокамерите са предоставени на полицията, за да се издират нападателите. От училището са категорични, че не ги познават и не са техни ученици. По неофициална информация боят е заради момиче.

Въпреки че СУ „Васил Левски“ има доста мерки за сигурност, проблем все още създава ниската ограда, която позволява всеки да минава през двора. „Видеонаблюдението е засилено, имаме охрана, но все пак дворът си остава едно твърде, твърде просторно и голямо място. Многократно сме разисквали въпроса за оградата, отнасян е до общината и смятам, че сега вече е повече от видно, че тази ограда ни е наложителна и е нещо, което ще пази нашите ученици по-добре“, каза още Рени Стоянова.

В часовете заради инцидента днес влиза извънредно училищният психолог, макар в училището често да има занятия, свързани с агресията. „Работим превантивно, водим им лекции за агресията, тестове попълват редовно. Парираме нещата, докато не са ескалирали, дори от първите класове взимаме мерки, от първи клас, има агресивни деца, с агресивни семейства. Понякога ни търсят и самите родители“, коментира психологът Галина Ганчева.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари