Непочистената магистрала "Хемус" е кошмар за шофьорите

1
Времето отново изненада държавата!
Времето отново изненада държавата!

Троянският проход е затворен, през Превала и Рожен не се пропускат тежки камиони

Времето отново изненада държавата! Тази сутрин шофьори сигнализират за изключително трудно и опасно придвижване по пътищата на Западна и Централна България. Лидерът на партия МИР Симеон Славчев пусна в социалните мрежи клип от 32-и километър на магистрала "Хемус" (в посока Варна), на който се виждат поднесени и едва придвижващи се автомобили върху лед. Макар през нощта да не падна чутовно количество сняг, колите наподобяват шейни, пише в.Сега.

"Временно се ограничава движението на автомобили над 12 тона по автомагистрала "Хемус" тази сутрин в участъка Правец - Боаза. Ограничението е и в двете посоки и е поради снегопочистване. Поради същата причина е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-16 Нови Искър - Елисейна", съобщиха официално от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Проблеми тази сутрин имаше и на магистрала "Тракия" - тежкотоварен автомобил се завъртя и движението бе преустановено за около час.

Прогнозата на времето днес не е благоприятна за водачите, защото държавата вероятно отново ще се окаже изненадана. На много места в страната ще вали сняг, макар и не силен. Във високите планини и Предбалкана ще паднат по-съществени количества. В Източна България ще нахлуе студен северен вятър. Температурният диапазон ще е минус 4 - плюс 6 градуса.

От клипа на Славчев ясно личи, че "Хемус" не е почистена:

АПИ съобщи още, че заради повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Там, където се налага заради силния вятър и има снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Поради снегонавявания е затворен Троянският проход, който е най-високият старопланински проход. В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала” и „Рожен“, както и по път II-37 Батак – Доспат, път III-197 Доспат - Борино - Тешел - Девин; път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките; път III-866 Девин-Михалково.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 425 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим, информират от пътната агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари