Нено Димов: Вижте Русе! Имаме огромен проблем, който от европейско се хвърля на регионално ниво

7
Ако Фон дер Лайен искаше България да е в Шенген, Нидерландия и Австрия щяха да се съгласят
Ако Фон дер Лайен искаше България да е в Шенген, Нидерландия и Австрия щяха да се съгласят Снимка: bTV

Ако Фон дер Лайен искаше България да е в Шенген, Нидерландия и Австрия щяха да се съгласят

Петицията ни по повод Шенген беше, за да подпомогнем този процес на влизане на страната ни в Шенгенското пространство. Това обяви Нено Димов, учредител на Консервативен институт и бивш екоминистър, в ефира на bTV.

По думите му петицията искаше още веднъж да активизира Комисията. „Ако Урсула фон дер Лайен и ЕК искаха, отдавна Нидерландия и Австрия щяха да се съгласили да влезем. Когато Комисията искаше да вдигнем едно определено вето, ние бързо го вдигнахме.“

„Това е поредният двоен стандарт. Вижте Русе – там последният път, в който ходих, имаше 15 км. тирове. Имаме огромен проблем, който от европейско се хвърля на регионално ниво“, допълни той.

Според него правителството ни може много да направи за влизането ни в Шенген. „Не може заради тяснопартийни интереси да се спъва интеграцията и единството в Европа.“

„Няма десница в Европа, няма десница и в България. Тази нова петолъчка, която се е заформила – с ЛГБТ политиката, с Black Lives Matter, с радикалния феминизъм и зелената политика - това е промиващ мозъка процес, който ще е труден за преодоляване. Вероятно влизаме в нови тъмни векове, може би ще достигнем някога до Ренесанс“, смята той.

„Гласуването е емоционално. Това е прекрасно, но проблем е, когато се гласува така от самите политици“, каза още Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Александър
    Още един, макар и бивш, със сладки сънища! Много болноглави има в Територията!
  • 4
    2
    Пънчи
    Да преизберем Пънчи,той е нашата гордост!
  • 15
    1
    дедо
    Ами писна ми от рев по лошия ЕС! Референдум и да излизаме от там ако така иска масата ! И от НАТО също - имаме юнаци от Възграждане, яки батки с татуировки, президент баш генерал - страшно няма! Нека сами цъфнем и вържем! Сега знаем само да искаме, да се снишаваме когато става дума за споделяне и жертви и винаги да търсим вината другаде! Какъв Шенген като всеки ден хващат тарамбуки в центъра на България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари