"Нелсен чистота" не се справя със сметосъбирането в Русе. Докога така?

3

Частната фирма "Нелсен чистота" се грижи за сметосъбирането в Русе

Ежедневно в социалните мрежи русенци публикуват снимки на заринати с отпадъци улични пространства, особено около контейнерите за смет. Проблемът ескалира, тъй като от месеци хората негодуват срещу лошата организация на сметоизвозването в крайдунавския град. От публикациите става ясно, че  дни наред боклуците са разпилени около контейнерите. Предпоставката за плъзване на зарази е налице, да не говорим, че страната все още е в пандемична обстановка. За естетика и благоустрояване изобщо няма нужда да се коментира. Вярно е, че и културата на гражданите допринася за некрасивите гледки на "преливащи контейнери". 

Истината е, че "Нелсен чистота" просто не се справя със сметосъбирането. 

Припомняме, че „Нелсен Чистота“ ООД  спечели обществената поръчка на Община Русе за поддържане на чистотата, в т. ч. снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и други територии за обществено ползване на гр. Русе, като и снегопочистване и зимно поддържане на кв. Образцов чифлик и с.о. ДЗС и обществена хигиена на с.о. ДЗС с тригодишен срок на договора. Дружеството е получило най-много точки на база най- ниска обща сумарна стойност. „Нелсен Чистота“ спечели обществената поръчка на Община Русе за сметосъбирането с четиригодишен срок на договора. Другите участници бяха ЗМГБ АД и консорциум „Русе – чистота 2020“ ДЗЗД /АЕС-Х ООД, РТК ООД, Екоресурс – Р ООД и Никман сервиз ООД/, става ясно от съобщението на Общината, публикувано през август 2020 година. 

Означава ли това, че до изтичането на договора русенци ще тънат в боклуци? Няма ли предвидени клаузи в договора за санкции от страна на общината при неизпълнени задължения на частната фирма? Докога градската управа ще си затваря очите пред все по-големия проблем Русе да се превърне в един момент в истински втори Неапол, заринат догоре с боклуци?

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари