Некомпетентни или неосведомени са българските политици?

1
Знаят ли депутатите ни чужди езици?
Знаят ли депутатите ни чужди езици? Видео: Нова телевизия

Всички гледахме как Николай Бареков говори на английски език в Европарламента. Екипът на новото предаване „Комбина“ на Нова телевизия си направи експеримент знаят ли депутатите ни чужди езици, българското законодателство и събитията от последната година. Ето резултатите:

Красимир Каракачанов е посочил, че владее немски, руски и сръбски език в деловодството на парламента.

Репортерка се опитва да заговори Красимир Каракачанов от „Патриотичния фронт“ на немски език. Тя го пита смята ли, че добива на шистов газ ще осигури енергийна независимост на България? На което Каракачанов и отговори на немски, че разбира какво го питат, но не може да говори добре на немски език. След като се опитва да каже две думи на немски се отказва и отива да повика своя сътрудничка за помощ. Сътрудничката обаче знае английски. Нищо не се получава, дори и на езика на Шекспир.

Даниела Савеклиева е зам.председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Репортер я попита на български език дали смята, че е добре държавата да подкрепи българските майки, като премахне акциза върху бебешките и детски храни. „Ами това е въпрос, които трябва да бъде първо разгледан, да се потърси експертно мнение“, заяви зам.председателя на Комисията, която очевидно НЕ ЗНАЕ, че акциз върху детските храни НЯМА.

Галя Георгиева е член на Комисията по икономическа политика и туризъм. Въпросът към нея бе: Тъй като очевидно Южен поток няма да стане, много се говори за Северен поток да бъде рестартиран, за да може Северна България да дръпне напред? Очевидно Галя Георгиева не знае, че Северен Поток няма нищо общо с България, но това не попречи на депутатката да каже: Да, това нещо се коментираше току що долу в пленарна зала на блиц контрола, наистина се мисли както за едната, така и за другата посока.


Репортер попита Петър Кадиев – член на Комисията по култура в парламента, съгласен ли е във връзка с избора на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година да бъде възстановена филхармонията във Велико Търново. Без да знае, че не Велико Търново, а Пловдив е избран за културна столица на 2019 година и без да знае, че във Велико Търново няма филхармония, Петър Кадиев каза: Не мога да не подкрепя такова нещо. Задължително „за“. На допълнителния въпрос: „Възможно ли е филхармонията да бъде в такова ужасяващо състонияние“, депутатът Петър Кадиев каза: „Ох, нямам думи“.

 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари