Неизлечимо болен обяви в интернет: Умрях на 19 октомври 2015

0
57-годишният Саймън Бинър направи съобщението на профила си в бизнес мрежата LinkedIn
57-годишният Саймън Бинър направи съобщението на профила си в бизнес мрежата LinkedIn

Директор на голяма компания, който страда от неизлечима болест, обяви в интернет датата на смъртта си. Това се слува дни преди мъжът да замине за клиника за асистирано самоубийство, съобщава „Сън”, цитиран от БЛИЦ.

57-годишният Саймън Бинър направи съобщението на профила си в бизнес мрежата LinkedIn. Той пише, че вече е напуснал работата си и добавя: „Умрях в понеделник – 19 октомври 2015”.

Британецът, който страда от болест на двигателния неврон, е обявил също и датата на погребението си – следващия месец.

Бизнесменът е настанен в клиника в Базел, Швейцария. Той обяснява още: „Бях диагностициран с агресивна форма на болест на двигателния неврон (МНД) на 7 януари 2015. Когато се прибрах вече бях решил какво ще направя с удоволствие, кото настъпи моментът. Умрях в Швейцария, в клиниката „Вечен дух” (Eternal spirit) в понеделник на 19 октомври 2015 година и погребението ми беше в петък на 13 ноември 2015”.

„Моята МНД се разви много бързо. Не ви пожелавам МНД! По-добре да получите масивен смъртоносен инфаркт или да бъдете убити на място от пиян шофьор”, добавя той.

Бинър призовава още и за промени в законите във Великобритания за улеснение на асистираното самоубийство. Той е направил това чрез видеозапис, заснет в дома му за над 1 млн. паунда в Пърли, графство Съри. Във видеото Бинър говори с видимо затруднение: „Не искам да ходя в Швейцария, за да умра там. Искам да съм тук за Коледа, но не мога”.

Мениджърът има 51-годишна съпруга и три деца. Пред медиите жена му Деби също разказа за ужаса на болестта и за това „да се будиш в кошмар всяка сутрин”.

Решението на Бинър идва две години след смъртта на 18-годишната му дъщеря, която починала от рядък вид рак на костите. Имало е възможност тя да бъде лекувана с експериментални лекарства, които имали високи шансове за ефективност, но ѝ било отказано.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари