Неизлъчвани кадри на Тодор Живков и ЦК на БКП

3
Какво се случи преди 30 години на днешния ден, разказва синът на дясната ръка на Живков
Какво се случи преди 30 години на днешния ден, разказва синът на дясната ръка на Живков Видео: NOVA

Събитията около 10-ти ноември 1989 г. се интерпретират различно.

Преврат, доброволно оттегляне или добре планирана операция отвън? Знаеха ли службите какво ще стане, защо не спряха изнасянето на капитали, което последва, и провалиха ли се в опита да спрат бандитската приватизация? Каква беше ролята на Андрей Луканов в процесите след 10-ти? 

Какво се случи преди 30 години на днешния ден – отговорите за „Неделята на NOVA” даде Любомир Шопов, който е син на дясната ръка на Тодор Живков - Григор Шопов.

Беше гласувано решение Живков да бъде освободен. Това го изненада и от там дойде изражението му на изморен и отчаян човек, който често се показва по телевизията”, разказа Любомир Шопов. По думите му конците в държавата ги е дърпал Андрей Луканов. „Машинациите му изпомпаха немалко държавни пари. Това е добре известно на Тодор Живков. През август 1989 г. Живков пише писмо до баща ми да направят пълно разследване на дейността на тези външнотърговски предприятия. Какво по-голямо предупреждение за Луканов, че не го очаква добро политическо бъдеще”, разказа Любомир Шопов.

 Той вярва, че всичко, което баща му направил е било в полза на държавата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Яж, баба, че си заприличал на Пеевски.

Харесай Дунавмост във Фейсбук