Не знам дали СТ си дава сметка колко все по-грозно започва да изглежда ИТН в очите на нормалните хора!

1
ИТН се държат като циганче на панаир, като магарето на сватбата, като слон в стъкларски магазин
ИТН се държат като циганче на панаир, като магарето на сватбата, като слон в стъкларски магазин Снимка: БГНЕС

Аз бях убеден, че СТ може да прави от шоуто политика, но има морални задръжки и здрав разум да не прави от политиката шоу.

Никога не съм бил поддръжник на тезата за добрия цар и лошите придворни. Затова не допускам, че това, което в момента ИТН прави са самостоятелни изяви и субективни импровизации на няколко души, излезли извън контрола на СТ и занимаващи българското общество със своите 15 минути политическа слава.

Не знам дали СТ си дава сметка колко все по-грозно започва да изглежда ИТН в очите на нормалните, продемократични хора (които хора, вярно са все още твърде малко, но значението им за да се съхрани нормалността на България е вече твърде голямо).

Чудя се как по-близо до понятийния апарат и по-първосигналното светоусещане на Шоуто да кажа на какво с всеки изминат ден все повече ми заприличват фронтмените на ИТН.

Ето няколко не съвсем естетични или политически коректни твърдения как изглеждат ИТН през последните дни в моите очи.

ИТН се държат като онова циганче на панаира (в моето любимо село Стоб на панаира му викат събор) – има цигането 1 левче, а всичко му се иска да пробва, да се повози, да си постреля или да си го купи – и това, и това, и това, и това… Ама левчето е едно.

ИТН се държат като магарето на сватбата, когато започнало да върши своите магарии, защото зер ако на сватбата не си покаже магарешкия нрав и инат, то кога?!

ИТН се държат като онази маймуна, която намерила Калашников – стреля на посоки и излъчва с нищо не сравнимо маймунско щастие, че може да го прави…

ИТН се държат като слон в стъкларски магазин – важното е да покажат колко са яки и колко им е яко, независимо от щетите, които ще нанесат, почти всички от които са непоправими и невъзстановими.

Изглежда съм се заблуждавал. СТ може да прави от шоуто политика – поне така ми казват, защото я съм го гледал десетина пъти за тия години, я не. Но сега той и неговите сценаристи се опитват и то доста неуспешно, според мен, да правят от политиката шоу. И така попадат в сценарий, който сценаристите на СТ и самият той не са в състояние да напишат. Те могат само да действат според този сценарий. И ако не се откажат да го правят, ще направят такава колосална грешка, че цялото общество ще плаща дълго-дълго за нея и няма да може да я изплати в близките поне десетина години.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари