Не вярвайте на предлаганите „чудодейни” уреди за дезинфекция

0
Сред най-новите предложения са кутии и фенери, които действат с UV лъчи, за които се твърди, че осигуряват безопасна от вируси среда
Сред най-новите предложения са кутии и фенери, които действат с UV лъчи, за които се твърди, че осигуряват безопасна от вируси среда Видео: NOVA

Иновативни продукти или поредна спекулация със страховете на хората?

Онлайн търговци предлагат „чудодейни” уреди за дезинфекция на телефони, бижута и дори маски за лице. Реклами с дезинфектори, които претендират, че убиват бактерии и вируси, буквално заливат интернет, сигнализират от „Активни потребители”, предаде NOVA.

Сред най-новите предложения са кутии и фенери, които действат с UV лъчи, за които се твърди, че осигуряват безопасна от вируси среда. Според офертите чрез тях можем да дезинфекцираме телефони, ключове, бижута, кредитни карти, часовници и дори предпазни маски.

Продължава и масовото предлагане на аксесоари, които уж предпазват от коронавируса като подобряват имунитета, лекуват и предпазват от вируси.

Иновативни продукти за дезинфекция или поредна спекулация със страховете на хората по време на пандемия?

Гледайте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Ха ха ха
    Мдаааа добре, че господата Дънинг и Крюгер* са го описали този ефект, за да не се чуди човек как може в едно изречение да се съчетаят и "умен и неваксиниран". *Ефект на Дънинг-Крюгер - Това е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от средното. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.
  • -3
    8
    умен и неваксиниран
    Хм, добре чукаш плюсчета и минусчета през proxy, но на тях се ловят само ваксинираните, с препрограмиран чип. Останалите хора – четат, анализират и преценяват!
  • -2
    7
    умен и неваксиниран
    Ххахахахахахахахаах! Милата! Спуснали са ѝ опорки – ваксините, ваксините, ваксините..... А тя друго не знае!
  • 9
    6
    Ужс
    Не знаеш защото и ти си прост като тях.
  • -14
    5
    До 4:
    За белината не знам, ама че са тъпи и си мрат от ковид-а даже след няколко бустера – тук вече си права!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари