Не ни търсете повече, ще се видим в рая!

0

Една от двете тийнейджърки, избягали от дома си в Австрия, за да се присъединят към Ислямска държава, е убита след побой, пише британският "Метро".

Причината - момичето искало да избяга от Сирия, пише DNES.bg

17-годишната Шамса Кесинович избягала от дома на родителите си през април 2014 г. заедно с приятелката си Сабина Селимович. Заминали за Сирия, където се присъединили към "Ислямска държава".

"Не ни търсете повече, ще се видим в рая", казали двете на родителите си.

В Сирия те стават едно от лицата на пропагандните материали на джихадистите. Предполага се, че са отишли в размирната държава само с дрехите на гърба си, а границата между Турция и Сирия прекосили пеша.

Австрийски вестник твърди, че Шамса е била убита от джихадистите, след като се опитала да напусне Рака, столицата на "Ислямска държава". Засега няма официално изявление на австрийските власти по темата. Приятелката й пък, 15-годишната Сабина, е убита при боеве миналата година.

Малко след пристигането им в Сирия през 2014 г. двете се появиха на снимки, на които държат оръжие и са заобиколени от въоръжени терористи. Предполага се, че са били омъжени за джихадисти веднага след пристигането им. 15-годишната Сабина пък и забременяла, а френски вестник предава, че малко преди смъртта си водила щастлив живот в Сирия.

Предполага се, че за радикализирането им е виновен ислямски проповедник от Босна, живеещ във Виена.

Около 130 души от Австрия се бият на страната на Ислямска държава.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари