Не ми е удобно да питам Турция за Митьо Очите

0
Така вътрешният министър Валентин Радев отговори на въпрос на журналисти, които се интересуваха за ситуацията около Димитър Желязков
Така вътрешният министър Валентин Радев отговори на въпрос на журналисти, които се интересуваха за ситуацията около Димитър Желязков

„Точно как ще стане и как работи техния съд не ми е удобно да го питам - да му кажа "а бе, няма ли да ни го предавате“.

Така вътрешният министър Валентин Радев отговори на въпрос на журналисти, които се интересуваха за ситуацията около Димитър Желязков, по прякор Очите, който бе задържан в Турция и предстои да бъде екстрадиран и съден в България.

„Общуваме с турските власти на най-високо ниво - два пъти разговарях с министър Ослу. Това беше и преди, когато разбрахме, че минава на тяхна територия, и след това. Разбрахме се, че той ще си бъде по червената бюлетина - има си процедури и те ще ги изпълнят“, заяви Радев, цитиран от „Фокус“.

Според него турските власти действат достатъчно експедитивно. „Видяхте, че останалите седем членове от групата ни ги дадоха. Така че очакваме да си изпълнят задълженията, както и ние го правим. Вероятно има някакъв срок за предаването на Желязков, очаквам, че ще стане възможно най-бързо“, обясни той.

Става дума за седмината българи, арестувани от турската полиция заедно с Желязков и предадени на българските граничари. Сред тях са председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Нехрин Узун. След пристигането им в България те бяха задържани за 24 часа в ареста, след което бяха освободени, без да им се повдигат обвинения за участие в арестуваната миналата седмица в Бургас престъпна група, ръководена според разследващите от Митьо Очите.

Спецпрокуратурата обаче образува разследване за лично укривателство и изпрати материалите на компетентната бургаска районна прокуратура, която ще прецени дали и на кого от седмината да повдигне обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари