Не изплатиха нито лев на работниците от корабостроителницата

0
Загубиха повече от 2 месеца, а тепърва ще се работи по въпроса, заяви Мая Манолова
Загубиха повече от 2 месеца, а тепърва ще се работи по въпроса, заяви Мая Манолова Снимка: TVN / архив

През двата месеца от работата на Временна комисия за неизплатените заплати не беше изплатен нито 1 лв. на работник, който си чака възнаграждението.

Това каза омбудсманът на Република България Мая Манолова по време на брифинг в Народното събрание, съобщава Агенция „Фокус“.

Отворени са случаите за Дупница, за Ветрен, за русенската корабостроителница, за фирмата за чистота във Видин“, изброи Манолова. Тя заяви, че това ще продължи, ако не бъдат внесени освен предложенията, около които са се обединили депутатите в комисията, но и допълнителните предложения, които са останали извън тяхното внимание. Мая Манолова благодари на народните представители, че са приели Доклада на Временната комисия за неизплатените заплати. По думите й истинският въпрос е какво следва от това. „Тепърва ще се внася законопроект, тепърва ще се обсъжда, тепърва ще се приема. До този момент бяха загубени повече от 2 месеца, или една цяла парламентарна сесия в обсъждане на тема, която е известна на всички български граждани, че има некоректни работодатели“ ,коментира Манолова.

Според омбудсмана е добре, че по-голяма част от предложенията, направени от нея, ще бъдат включени в общия законопроект. Манолова изброи предложенията си за разширяването на правомощията на ИА „ГИТ“, за създаване на бърза писта за работниците да се снабдяват с изпълнителен лист срещу некоректните работодатели, за забрана да участват фирми ,които не са си платили на персонала в процедури по обществени поръчки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари